Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö Redhawks anlitar Andy Swärd

Andy Swärd
Foto: Privat
Foto: BILDBYRÅN

I spelartruppen har Malmö Redhawks inte gjort särskilt stora förändringar.

På ledarsidan, och på detaljnivå händer det desto mer.

För att ta nästa kliv har man anställt Anthon Hansson för att jobba med endast statistik, men dessutom ökar man mentala träningen och plockar in hyllade Andy Swärd.

– Vi har kommit en bra bit på vägen, säger huvudtränare Peter Andersson.

Flera spelare i SHL har jobbat med Malmöbaserade Andy Swärd. Många målvakter har på individuell nivå jobbat med den mentala coachen.

Luleås Joel Lassinantti, som blev framröstad som SHL:s bäste målvakt senaste säsongen, och Malmös Oscar Alsenfelt som också fått det priset har jobbat med Swärd.

Men han har inte jobbat med ett helt lag kontinuerligt.

Förrän nu.

– Vi vet att ett par killar i vårt lag haft honom på individuell nivå. Så jag ringde honom i somras och vi satte oss ner och pratade, säger Peter Andersson.

– Efter några möten så kändes det bra för både oss spelare och ledare, så nu har han faktiskt varit hos oss hela sommaren och vi har kommit en bra bit på vägen.

Det menar Redhawks huvudtränare att man har tjänat tid på.

– Vi har kunnat spara oerhört mycket tid på att han varit med hela sommaren och inte ska komma in den femte augusti när vi går på is. Det känns jätteskönt att ha med honom.


Hjälpte poängkungen att ta nästa kliv

Konstantin Komarek tog stora kliv förra säsongen och har i intervjuer hyllat sin mentala coach stort för att det lossnade ordentligt i poängväg, och att han blev sexa i hela poängligan i SHL. Även Oscar Alsenfelt har hyllat Swärd, för att han blivit en av SHL:s absolut bästa målvakter.

Nu vill Redhawks nyttja kompetensen hos Andy Swärd och därför jobbar nu hela laget med honom.

Även Anthon Hansson har anställts, för att jobba med statistik.

– Det sparar oss tid att vi har en professionell kille som direkt kan ge oss, svart på vitt, vad vi kan göra bättre, säger Andersson.

Känslan är att ni steppat upp med både ny mental tränare och statistikhjälp?

– Jag tror det är otroligt viktigt om man ska få någon framgång. Vissa av våra konkurrenter har haft det här i sju-åtta år. Nu är vi inne på vårt första oss, säger Peter Andersson.