Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Folk dör och vi ska kriga för hockeyn?”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks pausar verksamheten efter coronautbrott i truppen.

Enligt Kvällspostens uppgifter handlar det om totalt tre fall.

Samtidigt är sportchefen Patrik Sylvegård kritisk till att SHL spelar vidare trots coronaläget i landet.

– Hela världens står i brand och folk dör och vi ska kriga för hålla i gång hockeyn?, säger han till SVT.

I lördags meddelade Malmö att forwarden Lars Bryggman testat positivt för covid-19.

– Jag fick hög feber under natten och när jag testade mig på morgonen visade provsvaret att jag fått Corona. Just nu mår jag efter omständigheterna ganska bra, sade han ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Resten av trupp testade negativt och spelade under lördagen mot Leksand. Men nu har viruset spridit sig i föreningen och klubben pausar verksamheten.

Skulle åkt buss till Gävle

Totalt har tre spelare i truppen drabbats, enligt uppgift.

Laget har inplanerade bortamatcher mot Brynäs och Djurgården den här veckan. Dessa två matcher ställs in.

Tanken var att laget skulle sätta sig och åka buss till Gävle under måndagsförmiddagen. Men då man inte har kontroll på smittan, så väljer man nu, i samråd med läkare, SHL och de berörda klubbarna att skjuta på veckans två matcher.

Lördagens match mot Luleå, har redan flyttats fram i tiden, enligt tidigare beslut för att förbättra resmöjligheten för Luleå till ett senare skede av serien, så den drabbas inte.

Kritisk till att SHL fortgår

Om allt faller väl ut, så kommer Redhawks att spela bortamatchen mot Färjestad i nästa vecka.

– Vi försöker göra det bästa av situationen samtidigt som vi har respekt för sjukdomen. Tittar vi i Skåne är det 700-800 personer som ligger inne just nu. Vi har vänner och sponsorer som har varit riktigt dåliga och gått bort så det gäller att vi försöker sköta allting bra, säger sportchefen Patrik Sylvegård till SVT.

 Sylvegård är kritisk till att SHL rullar vidare trots det rådande coronaläget i landet.

– Ibland ifrågasätter man vad man håller på med. Hela världen står i brand och folk dör och vi ska kriga för hålla i gång hockeyn?

Andra matcher flyttas

SHL har gjort snabba omkastningar i spelschemat på andra sätt, efter detta.

Brynäs, som redan har massvis av matcher att spela i fatt sedan tidigare, kommer att möta Djurgården hemma under tisdagen i stället. Djurgårdens tilltänkta match mot Örebro kommer i stället att spelas den 23 februari.

Ytterligare lag drabbas av då av detta i form av IK Oskarshamn som skulle mött Örebro på torsdag. Djurgården mot då i stället just Örebro.

De nya datumen kommer man att meddela inom kort.