Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Tränaren rasande – sökte upp domarna

Publicerad

MALMÖ/STOCKHOLM. Skellefteå körde över Malmö i nästan 55 minuter och ledde med 4-0. 

Sedan levererade Malmö en osannolik upphämtning, varav tre mål på 1.06 och kvittering i slutminuten - och avgörande på övertid.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Jonas Gunnarsson.

– Jag är så jävla förbannad på att vi ska diskutera domslut, säger Bert Robertsson.

Malmö avslutade 2017 med tre raka segrar och gick in i 2018 med hugg på topp sex i tabellen. 

Årets första match såg dock länge ut att bli ett riktigt debacle. 

Redan några minuter in i andra perioden hade gästande Skellefteå gjort 4-0 och Malmö tvingades till målvaktsbyte. Oscar Alsenfelt åkte ut i båset och Jonas Gunnarsson klev in. 

Gästernas press avtog dock inte, tvärtom vann Skellefteå skotten med 16-3 i mittenakten. 

Men Malmö stod för en bragdartad upphämtning i den tredje perioden. Med sex minuter kvar av matchen gjorde Malmö fyra mål. Kvitteringen forcerade Robin Alvarez in till 4-4 och tog matchen till övertid.

Där stod Nils Andersson för avgörandet till 5-4.

– Det är en av dem mest osannolikaste vändningarna någonsin. Ett Malmö som låg under med 4-0 med mindre en sex minuter kvar har vänt. En fullständigt galen vändning, säger C Mores Patrik Westberg.

Bert Robertsson: "Jag förstår ingenting"

Jonas Gunnarsson, efter matchen:

– Vad ska man säga? Vilken upphämtning, säger han.

– Jag har aldrig varit med om något liknande.

Skellefteås-tränare Bert Robertsson efter matchen:

– Vi leder välförtjänt med 4-0, kunde ha varit lite mer till och med. Sista perioden? Möjligen slår vi av på takten lite grann och ger Malmö pucken, det är ett skickligt lag.
– Vi drar på någon fruktansvärd onödig utvisning. Någon utvisning är ett fruktansvärt risigt domslut, kolla gärna på den. Målet som videobedöms ska inte vara mål. Målvakten blir påkörd och kan inte göra räddningen, det tycker jag vi kan ställa högre krav på från funktionärerna. Det är som det är, hockeyn är en häftig sport helt enkelt, säger Robertsson.

Omdiskuterat mål

Malmös tränare Peter Andersson:

– Mål ger energi i hockey, vi får målen ganska tätt och sedan får vi med oss en fantastisk publik, som hjälper oss något fruktansvärt i slutet. Sedan rullar det på, och börjar bli kyliga med pucken, och hittar lägen. Sedan sätter vi chanserna, säger han.

– Det finns något i den här gruppen som jag gillar, vi ger aldrig upp och spelar tills det är slut.

Vad tycker du om målet?

– Solklart mål. Målvakten är utanför målgården och backen knuffar in honom, säger Peter Andersson om målet som domarna tvingades videogranska, och som sedermera gav Malmö 4-3.

ALLT OM SHL - TV-TIDER, SPELSCHEMA OCH TRUPPERNA 

Men Bert Robertsson håller inte med.

– Målvakten står i målgården. Jag tycker regeln är fruktansvärt otydlig. Jag är så jävla förbannad på att vi ska diskutera domslut efter en sådan här match. Allvarligt? Jag är duktigt irriterad att vi ska diskutera domslut till höger och vänster - varenda jävla match, säger han.

Sökte upp domarna

Bert Robertsson var rasande efter matchen. I katakomberna på Malmö arena klagade han bland annat på funktionärerna - och sökte upp domarna för att ge sin syn på det omdiskuterade målet som domarteamet videogranskade.

– Vi har alldeles för dåliga funktionärer, säger han.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag