Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö krossade Brynäs: ”Vi tittar uppåt i tabellen”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks heta hemmavecka börjar med en tung trepoängare.

Rena krossen mot Brynäs – och tryggare avstånd till strecket.

– Nu tittar vi mot topp 6 , säger lagkaptenen Fredrik Händemark.

SHL-kampen i Malmö arena var en vägdelare – då tryckte Redhawks på pedalen och körde ifrån Brynäs både på isen och i tabellen.

Hemmalaget var ett nummer större i allt. Segern med 5-0 innebär att avståndet till Brynäs är tio poäng. Vid en förlust hade det varit betydligt tajtare och bara fyra poäng som skiljt lagen åt.

– Det är en jävla skillnad på att vinna eller förlora när man ligger så nära varandra. Det var skönt att få avståndet, ler Fredrik Händemark när han summerar 60 minuter.

– Även om vi inte pratade om hur viktig matchen var så visste vi vad det handlade om. Alla hade hyfsat koll.

Spelarna hade helkoll – på allt.

Lars Bryggman satte 1-0 i första perioden. Sedan kom islossningen i slutperioden. Efter Fredrik Händemarks 2-0 var det rena ketchupeffekten. 3-0, 4-0 och 5-0 inom loppet av fyra minuter totaldäckade Gävlelaget.

– Vi fortsätter med spelet som varit bra och vi kontrollerar matchen i 60 minuter, säger Händemark.

Nu siktar Malmö Redhawks uppåt. Med 15 matcher kvar av serielunken är avståndet till Rögle, som har sista direktplatsen till en kvartsfinal, bara sex poäng.

– Spelar vi som i dag har vi alla möjligheter att nå i kapp. Vi har chans till poäng i varje match som vi spelar, menar Händemark.

Tränaren vägrar kommentera läget

Vad tränaren Peter Andersson tycker om uppvisningen inför hemmapubliken får vi inte veta. Han kom inte till den officiella presskonferensen och han var inte tillgänglig för intervjuer efteråt.

Andersson smet ut – bakvägen.

Det var mycket hysch-hysch i korridorerna och locket på när Kvällsposten ville ha en kommentar från Redhawkstränaren.

Anledning: uppgifterna som kom i förra veckan när Aftonbladet avslöjade att Peter Anderssons tid i Redhawks är ute efter den här säsongen.

– Vi har inga kommentarer kring den situationen, säger Redhawks presschef Christian Winnberg.

Trots att kontrakt förlängdes förra sommaren, och nu gäller till sommaren 2022, är Peter Andersson alltså på väg bort från klubben.

– Det finns inte så mycket att säga. Peter har kontrakt och jag har inte hört något om att han vill bort, kommenterade klubbens general manager Patrik Sylvegård till Kvällsposten när uppgifterna läckte ut.

Brynäs, då?

Läget är ganska surt efter smällen i Malmö.

– Det är tungt och ett tufft läge, så klart. Men det återstår många matcher, suckar huvudtränaren Mikael Holmqvist.

Malmö, som spelat fem raka bortamatcher eftersom arenan varit ockuperad av handbolls-EM, fortsätter nu sin vecka på hemmais.

Skellefteå kommer på besök i morgon och Luleå på lördag.

Alsenfelt: ”Vi måste akta oss, så att vi inte tror att vi är för bra”