Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö föll tungt – i sista minuten

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö föll tungt mot Linköping i sista minuten. 

Då kallade LHC-tränare Dan Tangnes det för en fulseger. 

– Jag är otroligt besviken, säger Malmöbacken Nils Andersson, som hade svårt att glädjas över sitt första mål för säsongen. 

Omstarten efter landslagsuppehållet bjöd på en händelserik tillställning mellan Malmö och Linköping. 

Hemmalaget Malmö tog ledningen när Nils Andersson efter bara fem sekunder in i det numerära överläget satte dit pucken, hans första mål för säsongen.

– Breaket har varit nyttigt för mig, jag har gjort några bra träningar och så fick jag mål på det i dag som bonus. Det var skönt att göra mål men det är svårt att glädas åt det nu, konstaterar Malmöbacken.   

Men mindre än en minut efter målet replikerade Linköping genom Patrick Mullen, som även han spräckte sin målnolla för säsongen. 

Andra perioden inleddes med två Malmömål, först kvittering av Anton Mylläri och några minuter senare gav Andy Miele hemmalaget ledningen på nytt. 

Men innan periodens slut kvitterade Jakob Lilja när han gick runt kassen och la in pucken vid stolpen. 

Den tredje perioden blev mållös fram till sista minuten trots ett stort spelövertag av Malmö. 

Men det var inte Malmö som satte det avgörande målet utan LHC genom Ken Andre Olimb med 40 sekunder kvar av perioden. En oväntad upplösning sett till matchbilden, vilket LHC-tränaren själv tog upp på presskonferensen. 

– Under en säsong tar man ett antal fulsegrar och vinner även när man inte förtjänar det och så var det i dag, säger Dan Tangnes.  

– Man är alltid lite orolig efter uppehåll att det ska vara lite rostigt och från vår sida ganska mycket rost. Jag tycker det var okej först period men vi kom aldrig i gång med riktigt bra eget spel och vi var sena i beslut och sena till pucken och hamnad ofta mittemellan. Tajming och beslut tog för lång tid där ute, fortsätter han. 

Malmötränaren Peter Andersson höll med LHC-tränaren men var också kritisk till det avgörande målet. 

– Det är synd att matchen avgörs efter en tripping. Niklas Persson sätter ut ett ben lite snyggt. Men vi borde avgjort tidigare, säger han.  

Nils Andersson: 

– Det visar att vi har en stor potential i gruppen att vi kan spela ut ett riktigt bra lag som Linköping under stora delar men det svider rejält nu. 

Nick Sörensen fastställde slutresultatet 5-3 i tom kasse. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!