Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö föll tungt – i sista minuten

Publicerad

Malmö föll tungt mot Linköping i sista minuten. 

Då kallade LHC-tränare Dan Tangnes det för en fulseger. 

– Jag är otroligt besviken, säger Malmöbacken Nils Andersson, som hade svårt att glädjas över sitt första mål för säsongen. 

Omstarten efter landslagsuppehållet bjöd på en händelserik tillställning mellan Malmö och Linköping. 

Hemmalaget Malmö tog ledningen när Nils Andersson efter bara fem sekunder in i det numerära överläget satte dit pucken, hans första mål för säsongen.

– Breaket har varit nyttigt för mig, jag har gjort några bra träningar och så fick jag mål på det i dag som bonus. Det var skönt att göra mål men det är svårt att glädas åt det nu, konstaterar Malmöbacken.   

Men mindre än en minut efter målet replikerade Linköping genom Patrick Mullen, som även han spräckte sin målnolla för säsongen. 

Andra perioden inleddes med två Malmömål, först kvittering av Anton Mylläri och några minuter senare gav Andy Miele hemmalaget ledningen på nytt. 

Men innan periodens slut kvitterade Jakob Lilja när han gick runt kassen och la in pucken vid stolpen. 

Den tredje perioden blev mållös fram till sista minuten trots ett stort spelövertag av Malmö. 

Men det var inte Malmö som satte det avgörande målet utan LHC genom Ken Andre Olimb med 40 sekunder kvar av perioden. En oväntad upplösning sett till matchbilden, vilket LHC-tränaren själv tog upp på presskonferensen. 

– Under en säsong tar man ett antal fulsegrar och vinner även när man inte förtjänar det och så var det i dag, säger Dan Tangnes.  

– Man är alltid lite orolig efter uppehåll att det ska vara lite rostigt och från vår sida ganska mycket rost. Jag tycker det var okej först period men vi kom aldrig i gång med riktigt bra eget spel och vi var sena i beslut och sena till pucken och hamnad ofta mittemellan. Tajming och beslut tog för lång tid där ute, fortsätter han. 

Malmötränaren Peter Andersson höll med LHC-tränaren men var också kritisk till det avgörande målet. 

– Det är synd att matchen avgörs efter en tripping. Niklas Persson sätter ut ett ben lite snyggt. Men vi borde avgjort tidigare, säger han.  

Nils Andersson: 

– Det visar att vi har en stor potential i gruppen att vi kan spela ut ett riktigt bra lag som Linköping under stora delar men det svider rejält nu. 

Nick Sörensen fastställde slutresultatet 5-3 i tom kasse. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag