”Har varit en låg energi i matcherna”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Malmö Redhawks var på väg mot sin första trepoängare på fem matcher, men trots ledning med 2-0 och 3-1 under tredje perioden, så kunde hemmalaget Skellefteå kriga i fatt till 3-3 med 1.46 kvar att spela genom Jonathan Pudas.

I straffläggningen var det sedan Linus Karlsson som kunde skjuta extrapoängen till hemmalaget.

– Jag har upplevt det som låg energi i de andra matcherna. Det var bättre i dag, säger Malmömålvakten Daniel Marmenlind.

Malmö har haft det tufft i SHL-hockeyn.

Man har varit ute på bortaturné mot Luleå, Djurgården och Timrå. I alla matcher har man mer eller mindre varit chanslösa.

Den här gången ställde man upp med en helt annan attityd och var också nära att få med sig alla tre poäng.

– Jag håller med om det. Det är en annan energi i laget. De flesta gör det klart bättre än tidigare, så det är positivt. Sedan tycker jag vi ska spela ut lite mer i den tredje perioden. Men i vårt läge var det ett steg på vägen, säger Daniel Marmenlind, som fick 37 skott mot sig när Skellefteå jagade kvittering.

Ska sanningen fram så såg det riktigt illa ut mot Djurgården och Timrå.

– Jag var i båset då och jag kan medge att energin var låg. Det är tufft att jobba i underläge och det var bättre idag, helt klart, säger Marmenlind

Ni höll det lite enklare i egen zon.

– Ja, men jag tycker de kommer in lite för lätt. Där har vi att jobba på, att vi är lite för brett lag.

Jonathan Pudas: ”Jag tjuvar och lurar honom”

Men Skellefteå krigade och lyckades vinna efter straffläggning.

En stor del i det var Jonathan Pudas, landslagsbacken som först ordnade en utvisning på Lars Bryggman, assisterade till reduceringen och sedan gjorde kvitteringen själv.

– Jag tycker vi började svagt. De gör det bra och täcker mycket skott. Men vi biter i, krigar och går för det. Oerhört skönt att avsluta helgen med två poäng och segerkänsla, säger Pudas.

Var det en ful armbåge från Lars Bryggman?

– Nog tycker jag att det är en utvisning. Jag kan medge att jag tjuvar lite och kommer runt honom. Jag vet att han ska täcka puck, så det är bådas fel, men att jag tjuvar är han inte med på. Så en tvåa är det.

Du jublade rätt bra mot hemmastå när du satte kvitteringen.

– Det är viktiga poäng. Det var en skön vändning, säger Skellefteåbacken.

För Malmö innebar poängen att man åtminstone lyckades leta sig upp på tolfte plats i tabellen efter att Timrå med sin poäng i Växjö tillfälligt gick förbi.

– Det är bra det. Klart att det är en skönare känsla att vara tolva än lag 13, säger Daniel Marmenlind.

Halvtidssummering av SHL