Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö fick oväntad hjälp när forwarden värvades

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Victor Backman är tillbaka i Sverige, närmast kommer han från spel i Schweiz.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Fredrik Pettersson.Foto: NIKLAS LARSSON/BILDBYRÅN / BILDBYRÅN BILDBYRÅN
Malmös sportchef Patrik Sylvegård, till vänster på bilden.Foto: JENS CHRISTIAN

I måndags blev en riktig hockeydoldis klar för Malmö Redhawks: Victor Backman.

Och kanske var det tack vare en tidigare guldhjälte för Tre Kronor och en tidigare förbundskapten som värvningen blev möjlig.

– Jag fick bra recensioner både av ”Freddan” Pettersson och Grönborg, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård. 

Trots att Victor Backman hunnit bli 28 år gammal har det än så länge bara blivit 25 SHL-matcher för den 180 centimeter långe forwarden.

Samtliga för Frölunda, mellan 2010 och 2012.

– Han har haft en enorm talang och många gånger när man har den talangen och kommer upp tidigt så blommar du ut eller så gör du inte det, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård. 

– Han hade några tuffa år, men de sista åren började polletten trilla ner. Han har varit här och ”fysat” och han har riktigt bra värden. 

Innan Patrik Sylvegård knöt ihop säcken och skrev under ett tvåårskontrakt med Victor Backman tog han bland annat kontakt med den tidigare förbundskaptenen Rikard Grönborg, som har tre VM-guld med på sin meritlista.

Även Frölundafostrade Fredrik ”Freddan” Pettersson hade ett finger med i spelet - han spelade ihop med Victor Backman i ZSC Lions den gångna säsongen.

– Jag fick jättebra recensioner både av ”Freddan” Pettersson och Grönborg. Och från flera spelare och tränare, säger Patrik Sylvegård. 

Lite kontroversiellt att Fredrik Pettersson tipsar Malmö Redhawks om spelare?

– ”Freddan” är en go kille. Jag känner honom litegrann och har lite gemensamma vänner. Det är klart, när jag ringer och frågar honom berättar han vad han tycker.

Frölundafostrade Fredrik Pettersson tipsade Malmö Redhawks om nyförvärvet Victor Backman.Foto: MELANIE DUCHENE / EQ IMAGES BILDBYRÅN

”Potentiella för 25 - 30 poäng”

Två spelare som Malmö kopplats ihop med - utan att det blivit någon övergång - är de NHL-meriterade centrarna Peter Regin och Frans Nielsen.

– Ingen skulle bli gladare än jag om vi kunde landa de spelarna, säger Patrik Sylvegård. 

– Regin har jag en bra relation med och Frans Nielsen har jag nyligen pratat med. Han (Nielsen) har två år kvar i Detroit och jag tror inte han flyttar hem. Han tjänar fem miljoner dollar tror jag.

Däremot är en annan duo klar för Malmö: tvillingarna Ponthus och Pathrik Westerholm.

Därmed återvänder de båda 28-åringarna till klubben där de en gång i tiden gjorde seniordebut.

– Jag tror jättemycket på bröderna Westerholm. Jag tror de är potentiella för att göra 25 - 30 poäng båda två, säger Patrik Sylvegård.

Jagades av guldkandidat

Förutom bröderna Westerholm har Malmö Redhawks även skrivit kontrakt med ett annat brödrapar: 

Markus och Oliver Lauridsen.

Så sent som i onsdags skrev Oliver under sitt treårskontrakt med Malmö.

– Det är en spelare som jag gillar och som Frölunda säkert också gillar. De har haft honom tidigare och jag vet att de också ville ha honom, säger Patrik Sylvegård.

Inte minst nu när Malmös lagkapten Fredrik Händemark lämnar för att prova lyckan i NHL blir en spelare som Oliver Lauridsen extra viktig, säger Patrik Sylvegård. 

– Han står för mycket, är stor och rejäl och han har ledarskap. Han sätter krav och jag är jätteglad och stolt över att han valde Malmö. Det är precis en sådan spelare vi behöver nu när vi tappar Händemark, säger sportchefen.

Är det en Noah Welch-ledare?

– Det tycker jag. Han är jobbig att möta, han sätter krav och han vill vinna, det är det enda han pratar om. Det gillar jag och det tycker jag vi ska försöka få in mer och mer i den här klubben: att vinna. 

Oliver Lauridsen har ett SM-guld med Frölunda på meritlistan.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Finns mycket bra spelare”

I Malmös spelartrupp är numera bara en plats tom - det saknas fortfarande en forward.

Men där sätter coronakrisen käppar i värvningshjulet.

– Varför vi avvaktar lite med den är för att vi vill se hur sponsorförsäljningen och samarbetspartnerna reagerar. Det är mycket möjligt att vi får börja med laget som det ser ut i dag och se lite hur det ser ut, säger Patrik Sylvegård, och tillägger:

– Det finns mycket bra spelare på marknaden och det kommer det finnas längre fram också. 

Här är några av dagens största sport- och nöjesnyheter.