Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäktiga debuten – gjorde fyra poäng

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK EBERLUND / BILDBYRÅN STR

ÄNGELHOLM/STOCKHOLM. Adam Tambellini gjorde ingen besviken i sin SHL-debut.

Med ett mål och tre assist var han avgörande för Rögle som besegrade Linköping med 6-4.

– Så kommer det inte bli varje kväll men nu kom möjligheterna, säger Tambellini efter matchen.

Adam Tambellini gjorde stor succé i Modo förra säsongen med 28 mål och 35 assist på 37 matcher.

Därför hade Rögles nyförvärv stora förväntningar på sig när han gjorde debut i SHL under lördagskvällen – och dessa förväntningar levde han upp till.

Kanadensarens första notering i poängprotokollet mot Linköping blev en framspelning till Simon Ryfors 2-1-mål och därefter gjorde han själv 3-2 i mitten av den andra perioden.

Tambellini plockade upp en puck i offensiv zoon innan han satte fart och drog i väg ett hårt och lågt skott som letade sig in bakom Niklas Lundström.

”Så kommer det inte bli varje kväll...”

Tambellini assisterade därefter också till både Eric Gelinas 4-2-mål och Dennis Everbergs 5-2.

Rögle vann matchen med 6-4 och Adam Tambellini är lite förvånad efter matchen.

– Det är verkligen en bra start för mig här i Rögle. Så kommer det inte bli varje kväll, men nu kom möjligheterna, säger han.

Han märkte direkt stor skillnad på SHL och hockeyallsvenskan men vill inte sia om Rögles chanser under säsongen trots premiärsegern.

– Det är tidigt på säsongen. Vi har bara spelat en match. Och det är min första match i den här ligan. Det handlar om att tänka positivt och ta det vidare härifrån, säger Tambellini och fortsätter:

– Jag vet att förväntningar är stora på mig. Det är bra att få en sådan här start. Som jag sa tidigare. Jag kommer inte att göra så här många poäng varje kväll. Men jag hoppas jag kan fortsätta hjälpa laget. 

Abbott: ”Jag är imponerad”

Lagkamraten Dennis Everberg berömmer samarbetet med Adam Tambellini.

– I dag var han väldigt bra. Han tog tillvara på sina chanser helt perfekt. Han hade en passning till Gelinas som var en väldigt fin och en passning till mig var också bra. Och sedan hade han ett skott. Han tog verkligen vara på chanserna, säger Everberg.

Han tycker att det säger en del om Rögle att Tambellini valde klubben framför andra alternativ.

– Han var grym i hockeyallsvenskan förra året och hade bud från många klubbar. För fem år sedan hade han kanske inte valt Rögle. Så är man som spelare när man väljer lag. Man vill vinna hela tiden.

Tränaren Cam Abbott är också nöjd med Tambellini.

– Det tar lite tid att komma in i SHL men det har bara varit positivt sedan första dagen vi träffades. Han är en jättebra lagkamrat. Han jobbar hårt för att vi ska vinna, säger Abbott i C More.

https://embed.radioplay.io/?id=72798&country_iso=se

Se samtliga SHL-matcher exklusivt på C More.