Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liljas galna solomål - mot förra klubben

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jakob Lilja har gjort fem säsonger i Rögle BK. 

I kväll var han tillbaka i Ängelholm - och gjorde ett drömmål på sin förra klubb.

Samtidigt utklassade Linköping SHL:s nya tabelljumbo.

– Alltid kul att göra mål och speciellt för mig här, säger Lilja. 

Med fem säsonger i Rögle så har Jakob Lilja fått mycket av sin hockeyuppfostran i Ängelholm och har klubben mycket att tacka för.

Men i kvällens återkomst till Ängelholm visade Lilja ingen tacksamhet när han i numerärt underläge stod för ett solomål där såväl Rögles Juhamatti Aaltonen som målvakt Justin Pogge lurades upp läktarna. 

– Jag såg att jag hade deras skickligaste offensiva spelare emot mig i försvaret och sedan tänkte jag skjuta men han köpte det ganska bra, berättar målskytten. 

– Det var skönt att göra mål och skönt att vinna matchen.

Linköping skulle efter Liljas inledande mål inleda en överkörning som till slut mynnade ut i en 6-0 seger på bortaplan. 

– Det var en jämn första period men vi gjorde mål och sedan höll "Monstret" (Jonas Gustavsson, målvakt) oss kvar och därifrån kunde vi fortsätta bygga på målskyttet. Sedan rann det iväg och blev en ganska avslagen match, summerar Jakob Lilja. 

Rögle ny tabelljumbo

På grund av utklassningsförlusten så får Rögle nu återigen titulera sig som tabelljumbo i SHL i en, ska sägas, otroligt tät bottenstrid där det bara skiljer två poäng mellan Rögle och elvan Brynäs IF.