Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leon Bristedt: ”HV 71 passar oss perfekt”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rögle ”bjöd” Skellefteå på segern i slutminuterna – men då stod det redan klart att HV 71 väntar i åttondelsfinal med start på bortaplan redan på lördag. 

– HV 71 passar oss perfekt. Hockeymässigt och statistiskt sett så har vi spelat ut HV 71 i minst tre matcher, säger Leon Bristedt. 

Det blev en högdramatisk upplösning i Ängelholm mellan Rögle och Skellefteå. 

Rögle behövde vinna för att få hemmafördel i åttondelsfinalen mot HV 71, som dock hade behövt tappa mot Linköping för att så skulle bli fallet. 

Och Ängelholmslaget inledde starkt mot Skellefteå och tog ledningen med 2-0 men till ingen nytta då HV 71 hade ett bastant grepp om Linköping. 

Samtidigt reste Skellefteå sig, kvitterade och när Rögle överraskande drog målvakten med två minuter kvar kunde gästerna också sätta segerpucken, vilket genererade en kvartsfinalplats. 

 För Rögle väntar däremot HV 71 i åttondelsfinal redan på lördag. 

– Det är jättebra, HV 71 passar oss perfekt. Vi har haft bra matcher mot dem och spelat riktigt bra, säger Leon Bristedt.

– Sedan har vi kanske inte fått resultatet med oss på det sätt vi vill men hockeymässigt och statistiskt sett så har vi spelat ut dem i i alla fall tre matcher och sedan har de vunnit några matcher. Vi är bekväma med HV 71 som motståndare och jag tror att de passar oss perfekt. 

”En rolig utmaning”

För Ted Brithén, som kom till Rögle från just HV 71, blir det en speciell åttondelsfinal.

– Det ska bli jättekul och en rolig utmaning. Det är en härlig atmosfär där uppe. Allt kan hända när det är bäst av tre, säger Brithén och fortsätter: 

– Vi har visat en hög standard sista fyra matcherna, även mot Malmö skapade vi chanser för att kunna göra ett par mål.  

Leon Bristedt: 

– Vi har haft slutspel som mål hela säsongen och göra något nytt och häftigt här nere och nu är ett delmål gjort. Vi är absolut itne nöjda men vi är stolta över den resa vi påbörjat.