Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tycker vi ger bort det – känns piss”

Se höjdpunkter från Leksands seger borta mot Malmö.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. I två perioder var Malmö Redhawks bättre spelmässigt.

Men efter tre mål för Leksand i den tredje perioden tog dalalaget sin andra raka seger. 

– Jag tycker vi ger bort det, och det känns piss, säger Christoffer Forsberg i Malmö.

Trots ett stort övertag i skottstatistiken i både den första och andra perioden var det ett Leksand som var vassast målmässigt. 

Efter nio spelade minuter i mittenakten höll sig Valkvä Olsen framme och gav bortalaget matchens första mål, efter att Redhawks inte lyckats rensa och Leksand fått tryck i anfallszon.

Redhawks kvitterade senare genom Lars Bryggman.

– Vi är ganska dåliga i två perioder, men när vi har 1-1 med oss inför sista, så är det klart att vi känner att vi kan ta det, säger Mattias Karlsson i Leksand.

”Inte okej någonstans”

I den tredje perioden var det i stort sett Leksand för hela slanten. Då förlorade Redhawks också matchen.

Detta genom ett stort misstag i boxplay, då hemmalaget gick med fyra spelare på samma sida och gav Spencer Abbott ett helt rent läge, som han förvaltade.

– Vår box ger bort två mål, och det är inte okej någonstans, säger Martin Filander, som också är ansvarig för lagets boxplay.

– Det faller helt klart på mig.

Ert boxplay har inte fungerat under en längre tid?

– Vi får inte upp stabiliteten, men det är ändå ett annat system jämfört med förra säsongen, då det var direkt dåligt, säger Martin Filander.

”Powerplay har varit ett sorgebarn”

Leksand rann sedan i från ordentligt den tredje perioden.

För laget var det därmed en skön avslutning inför uppehållet, då man bröt förlusttrenden i Växjö i torsdags, och nu fick med sig tre poäng i Malmö.

– Sex poäng sista två matcherna. Det var nog inte många förutom vi innanför de här väggarna som trodde på det, säger Mattias Karlsson.

Malmös Christoffer Forsberg är märkbart besviken.
– Jag tycker vi ger bort det. Det känns piss, säger han.

Kanske var det också en viss frustration. Efter att Leksand nyttjat chanserna mot Malmö, så kom hemmalaget ingenstans. Leksand täppte igen alla ytor och spelade hem matchen relativt enkelt.

– Vi har varit ett sorgebarn i powerplay, så det var skönt att resa härifrån med vetskapen om att det var i den spelformen vi avgjorde, säger Mattias Karlsson.