Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksand bryter Rögles jättesvit

Rögles Samuel Jonsson deppar under matchen mot Leksand.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Leksand firar ett av sina mål mot Rögle.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Poäng i 16 raka matcher fick räcka. 

Lördagens hemmamöte mot Leksand slutade med en 4-1-förlust för Rögle.

– Vi fick det lite dit vi ville med mål i rätt lägen, säger Leksandstränaren Björn Hellkvist.

Stor hjälte för Dalagänget blev Justin Kloos – som bröt dödläget och öppnade målskyttet sent i den andra perioden.

Rögle har gjort det till en vana att visa upp en målrik, underhållande och energifylld hockey hemma i fullsatta Catena arena.

Men mot Leksand på lördagen skulle det dröja ovanligt länge innan den där målnollan bröts. 

Först med drygt tre och en halv minut kvar på mittperioden bjöds publiken på en tullträff – signerad Leksands Justin Kloos.

Hans sjätte mål under vinterns SHL-äventyr. 

Leksand utökade ledningen – två gånger om 

– Vi blev inte riktigt utsatta för Rögles tryck som det kan bli här hemma, säger Leksandstränaren Björn Hellkvist.

I den tredje och sista perioden fortsatte målen regna in och till den grönvita hemmapublikens besvikelse var det Leksand som satte de två första. 

Calle Själin utökade Dalaledningen till 2-0 och kort senare var Emil Heineman framme med klubban efter en rörig situation framför Calle Clang och satte lördagens tredje fullträff.

– Jag kom från bänken och det är (Jesper) Kandergård som kom med pucken bakom mål. Jag känner att jag har en liten gata eftersom deras forwards är långt nere, säger Calle Själin om sin fullträff. 

– Jag hittade linjen och ville egentligen bara få pucken på mål. Det var mycket trafik och det var roligt att den hittade in. Vi hade några lägen innan också med instick där vi hoppade ner utan att få till bra avslut. Så det var skönt att jag fick in pucken. 

Hade ni pratat inför matchen om att Rögle hade 16 raka matcher med poäng?

– Nej, vi tänkte inte så mycket på det. Vi har haft det lite tufft på slutet, men sedan vann vi vår CHL-match och vi vann efter straffar mot Linköping. Vi har haft det tufft på slutet och tänkte inte så mycket på hur många poäng Rögle har tagit.

Rögle växlade upp efter baklängesmålen och försökte trycka in en reducering. Men om inte Kasimir Kaskisuo räddade så var stolpen i vägen – till sist krävdes det powerplay och spel sex mot fyra för att Adam Tambellini skulle lyckas reducera. 

”Vi räckte inte riktigt till”

Den skånska forceringen fortsatte och Calle Clang lämnade sitt mål redan när fem minuter kvarstod på matchen.

Drygt 40 sekunder senare var segern klar för Leksand.

Max Véronneau blev helt frispelad mot det tomma målet, trippades och tilldömdes mål – trots att pucken aldrig hittade in i nätet.

– Vi hade lagt en ganska tydlig plan och jag tycker killarna med bravur följde den. Vi fick det lite dit vi ville också med mål i rätt lägen och sedan kunde vi spela på det, säger Björn Hellkvist.

4-1 blev slutresultatet och det innebär att Leksand nu samlat ihop 39 poäng på 22 SHL-omgångar. Rögle å sin sida är kvar på andraplats, en poäng bakom Frölunda. 

– Matchbilden ser likadan ut i tre perioder nästan. Jag tycker inte vi kommer åt Leksand på det sätt som vi vill, men de gör ett jättebra jobb med att försvara sig. Vi försöker hela matchen igenom och grabbarna kämpar.

– Men vi räckte inte riktigt till, säger Rögles assisterande tränare David Printz.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Jojje Olsson om den kritiserade intervjun