Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leder hela målligan – jagas av 15 NHL-lag

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Dahlén / SportExpressen

Simon Ryfors gör stor succé i SHL och klev under helgen upp som ledare i hela skytteligan tillsammans med Växjös Emil Pettersson på 22 mål

Nästa säsong spelar han för en NHL-klubb.

I veckans avsnitt av Sanny & Svensson avslöjas nämligen att 23-åringen i Rögle har hela 15 NHL-klubbar efter sig.

Under de tre senaste säsongerna har Simon Ryfors sakta men säkert växt fram som en nyckelspelare i Rögle.

I takt med att laget gått bättre har Ryfors också blivit bättre. 

Nu är han en av seriens absolut bästa offensiva spelare och poängskörden har exploderat. Just nu har Ryfors gjort 41 poäng och han har mer än fördubblat sitt personbästa vad gäller antalet poäng under en och samma säsong.

22 av de 41 poängen är dessutom mål, och under lördagens match när Rögle vann med 4-0 i Göteborg mot Frölunda stod Ryfors för två av målen.

Simon Ryfors jagas av 15 NHL-klubbar

Intresset för 23-årige Ryfors, ursprungligen från Kungsbacka utanför Göteborg, men som varit i Rögles organisation de senaste åtta säsongerna, är enormt.

– Det är klart det är väldigt roligt att man vet att det är lag som är intresserade och har koll på en, det är smickrande. Precis som med Tre Kronor är det en barndomsdröm, att få ta på sig landslagströjan och få skriva det där NHL-kontraktet, sa Simon Ryfors i en stor intervju med Kvällsposten för två veckor sedan.

Nu har han debuterat i Tre Kronor, och han är ledande i Rögles fina förstakedja med Daniel Zaar och Dennis Everberg, som även de drar på sig intresse utomlands.

Ryfors är dessutom odraftad i NHL, vilket gör att han har möjlighet att skriva kontrakt med vilken klubb han vill.

Precis allt pekar på att han gör det. Frågan är bara var. Men intresse saknas alltså inte. Ungefär halva NHL är beredda att skriva ett kontrakt med 23-åringen.

Hör mer om detta, och lyssna dessutom när SHL:s sportchef Johan Hemlin är gäst i veckans avsnitt av Sanny & Svensson.
Hockeylegendaren Håkan Loob gästar Hockeypuls i Expressen