Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Landslagscentern värvas från SHL-rivalen

Jesper Jensen i danska landslaget. Foto: BILDBYRÅN
Jesper Jensen i Skellefteå AIK. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Redhawks sportchef Patrik Sylvegård. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

I förra veckan kunde Kvällsposten avslöja att Malmö Redhawks var överens med danske landslagcentern, Jesper Jensen, senast i Skellefteå AIK.

I en facebooksändning väljer klubben nu att göra värvningen officiell.

– Han är enormt revanschsugen, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

Malmö Redhawks fick nej från Malmöprodukten Jacob Berglund om en hemkomst efter sin succésäsong i tyska ligan.

Då satsade sportchefen Patrik Sylvegård på att istället försöka värva Skellefteås center, Jesper Jensen, som haft en tung säsong i SHL, med bland annat två avstängningar under säsongen och en svag produktion.

Nu tar dansken ny sats i Malmö.

– Han har haft det lite knackigare i år men är enormt revanschsugen, gillar det vi gör i Malmö och får spela med några landsmän, det tror jag varit bidragande också. Men han är enormt revanschsugen på att visa svensk hockey att han vill tillbaka till när han nästan gjorde 45 poäng när Brynäs gick till final för två år sen, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård på klubbens Facebook-sida.

Redhawks har velat få in en center till med fart och spelskicklighet. Jesper Jensen har skrivit på ett kontrakt på ett år.

– Vi tycker att han har mycket i sitt spel som kan hjälpa oss. Han har farten på skridskorna, bra teknik och lite rutin. Det känns som en bra värvning och vi är överens alla tränare om att det är en spelare som kommer hjälpa oss. 

Var center i Brynäs toppkedja 2017

Jesper Jensen har visat tidigare i SHL att han varit en center av hög klass. När Brynäs tog sig till SM-final 2017, men föll i den sjunde och helt avgörande finalmatchen mot HV 71, så var det kedjan med Kevin Clark, Jesper Jensen och Oskar Lindblom som ledde laget till framgångarna.

Den formen vill Malmö hitta hos Jensen igen.

– Det ska bli riktigt kul att komma till Malmö och representera Redhawks. Klubben har tagit tydliga kliv framåt och har under flera års tid visat att man går i rätt riktning. Jag ser verkligen fram emot att spela i Malmö Arena till hösten, säger Jesper Jensen till klubbens hemsida.

Blir sjätte dansken i Malmö Redhawks

Det blir en stor dansk satsning i Malmö Redhawks den kommande säsongen. Med Jensens underskrift har klubben hela sex(!) danska spelare i sin trupp.

Sedan 2012 spelar Frederik Storm i klubben och backen Malte Setkov har vandrat hela vägen från juniorlaget och hockeygymnasium upp till A-laget.

Nu har klubben presenterat totalt fyra nyförvärv. Samtliga är danska landslagsmän. Backen Matias Lassen, Hockeyallsvenskans poängkung Nicolai Meyer, samt Jesper Jensens namne, backen, Jesper Jensen Aabo. 

Med Jensens underskrift har Redhawks nu 14 forwards på kontrakt och det är också vad man kommer att gå in i säsongen med.

”Bollen ligger hos Hersley”

Patrik Sylvegård kommenterade även Redhawks-aktuelle Patrik Hersley. Den 32-årige KHL-spelaren har i dagsläget sagt nej till Malmö Redhawks bud.

– Vi har haft en jättebra dialog med Hersley genom alla år. Jag har inte pratat med honom efter säsongen men han har fått ett bud av oss på vad vi kan betala och i dagsläget har hans agent sagt nej. Där är det. Vi har en ekonomi att följa och betalar det vi kan göra, säger Patrik Sylvegård.