Foto: MATS ÅSTRAND / TT NYHETSBYRÅNFoto: MATS ÅSTRAND / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATS ÅSTRAND / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN STR / STRFoto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN STR / STR
 Foto: ANNA-LENA BERGQVIST / BILDBYRÅN STR / STR

Lämnar SHL – blir utlandsproffs

Publicerad

Robin Gartner byter Karlskrona och SHL mot Italien och HC Bolzano.

Det meddelar den italienska klubben via sin hemsida.

Det blir alltså ett utlandsäventyr för Gartner som åker söderut till Bolzano, ett italienskt lag som i den österrikiska ligan.

Backen som spelat i både hockeyallsvenskan och SHL har spelat i Sveriges högstliga de fyra senaste säsongerna då han representerat Örebro, Leksand och Karlskrona. Under sina 191 SHL-matcher har det blivit sex mål och 30 assist för 28-åringen som även hunnit beta av Mora, Oskarshamn och HV 71.

Bolzano vann det österrikiska slutspelet så sent som 2014, men åkte därefter ut i kvartsfinal både 2015 och 2016. I våras bar det ett hack längre och man åkte istället ut i semin.

Guldåret 2014 var första säsongen klubben deltog i den österrikiska ligan.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag