Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar nu Redhawks trots gällande kontrakt

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Victor Backman skrev för ett år sedan på ett tvåårskontrakt med Malmö Redhawks.

Nu bryter man avtalet på initiativ från klubben. Detta efter att Backman inte har förtroendet hos tränarstaben.

– Det är klart man är besviken, säger Victor Backman.

29-åringen värvades av Malmö förra våren. Då hade han vräkt in poäng i Schweiziska andraligan för Küsnacht Lions och även varit upp och producerat i storklubben ZSC Lions.

Backman valde att nyttja en klausul i Schweiz, för att ta chansen till SHL-spel, men efter en skada på försäongen så har han nästa hela säsongen varit i tränaren Joakim Fagervalls frysbox. Speltiden har varit högst begränsad när han väl fått spela.

– Jag har gjort allt jag kan. Har varit öppen för att ta till mig tips och verkligen gjort mitt bästa, säger Victor Backman.

Backman lämnar Malmö Redhawks 

Trots att det är en märkbart besviken före detta Malmöforward så finns det inte en tanke på att dra igång en offentlig pajkastning från Backman, som ändå känner en besvikelse mot coacherna med Joakim Fagervall i spetsen, som varit väl medvetna om att Backman hamnat i kläm, men flera gånger hyllat honom för sin lojalitet. Att aldrig gnälla.

– Det blev inte som jag tänkte. Så är det. Sedan ligger det inte i min natur att hålla på att gnälla. Vi har varit i en sitiuation under säsongen där vi inte haft råd med någon som flamsar runt. Mitt mål har varit att spela mer, och hålla samma linje hela tiden. Jag är nöjd med det jag gjorde med den begränsade speltid jag fick, säger Victor Backman.

Du lämnar med högt huvud?

– Det tycker jag att jag kan göra. Det blev som det blev, och det är alltid lätt att tycka saker hit och dit, men jag har försökt att hela tiden göra det bästa med det jag fått. 

– Jag är tacksam för att jag fick chansen. Sedan blev det så här, och utfallet blev inte som jag ville. Men jag väljer att lämna det så, och inte springa runt och ha några sura miner mot något. 

Mer besviken, än bitter?

– Ja, lite så. Klart jag är besviken. Jag är jättebesviken. Men jag ångrar inte att jag tog chansen, och jag vill verkligen påpeka att jag inte avslutar det här med någon bitter ton. Utan det är business, och det kan bli så.

Vad händer nu?

– Det vet jag faktiskt inte. Det är några klubbar som hörde av sig redan under säsongen, och som jag vet är intresserade. Det ska nog kunna lösa sig. Men den här dealen blev klar precis, så det är ganska färskt för mig.