Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar lugnande besked efter stjärnans skada

Leon Bristedt haltade av matchen mot Frölunda efter en smäll.Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Rögles forwardsstjärna Leon Bristedt åkte på två tuffa smällar i segern mot Frölunda.

Den sista tvingade honom att lämna.

– Han mår efter omständigheterna bra, det är inget superallvarligt men han kunde inte fullfölja matchen, säger klubbens fysio Christopher Alvengrip.

Matchen mellan Rögle och Frölunda inleddes intensivt med mycket fysiskt spel, där tacklingarna och tjuvnypen avlöste varandra.

Men det brakade till ordentligt efter 17 minuter, när Frölundas kapten Joel Lundqvist delade ut en knätackling på Leon Bristedt.

En tackling som han fick matchstraff för.

Bristedt låg därefter kvar på isen en stund innan han haltade av till båset.

”Han mår efter omständigheterna bra”

Forwarden kunde dock komma tillbaka till spel en stund senare, och låg bakom Rögles ledningsmål när han spelade fram Dennis Everberg i powerplay.

Men det var inte den enda smällen som 24-åringen skulle åka på i matchen.

I slutet av andra perioden blev han tacklad in i Frölundas båsdörr och tvingades utgå.

Efter lämnas dock lugnande besked.

– Han mår efter omständigheterna bra, det är inget superallvarligt men han kunde inte fullfölja matchen, säger klubbens fysio Christopher Alvengrip, som inte vill kommentera vad det rör sig om för typ av skada.

Rögle vann – för fjärde gången

Men trots att forwardsstjärnan utgick så skulle Rögle klara av att ta segern i den här matchen.

En vinst som var den fjärde raka mot Frölunda den här säsongen.

– Jag tyckte att killarna kom med rätt approach i dag. Vi visste att vi skulle behöva tävla extremt hårt i en mot en-situationerna. Frölunda spelade väldigt bra i senaste matchen och matchen innan dess. Tävlingsnivån var där, och vi köpte in oss på matchplanen. Killarna gjorde smarta spel och jobbade hårt för att göra det bästa för laget. Vi förtjänade att vinna, säger tränaren Cam Abbott.

Det blev dock viss nerv i slutet.

För när Daniel Zaar satte 4-1 med fyra minuter kvar trodde de flesta att matchen var avgjord, men två reduceringsmål av Johan Sundström i slutet skapade nerv.

– Full respekt för hur farliga Frölunda är så hade vi ingen panik trots att de började komma i kapp. Det var en bra vinst för oss som vi kan bygga vidare på, säger Abbott.