Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar för SHL innan han spelat

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: VIK

Alexander Molldén värvades av Västerås från Kristianstad i våras.

Nu lämnar han klubben, redan innan han ens hunnit spela en enda match, när han nyttjar klausulen för SHL-spel och skriver på för Malmö.

– Det är de spelreglerna som gäller och det får vi acceptera, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg.

Det var sedan Malmö tappade sin enda högerfattade back, Helge Grans, förra helgen, som man fick ge sig ut på jakt efter en högerfattad back.

Kvällsposten avslöjade tidigt att det handlade om tre kandidater i HockeyAllsvenskan, i form av Modos Pontus Näsén, Västerås Alexander Molldén och BIK Karlskogas William Pethrus.

Idag presenterade Malmö Alexander Molldén, som skrivit på ett tvåårskontrakt med Malmö.

– Alexander är lite av en late bloomer, som verkligen visade prov på sin skicklighet i vårens kval med Kristianstad. Det är en kille med en stor potential som har både en bra åkning, ett fint spelsinne och ett riktigt vasst skott, säger Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö.

För Patrik Zetterberg i Västerås, så hamnar han nu i samma läge som Malmö var i för en vecka sedan. Han tappar en högerfattad back, men sitter inte lika illa till, med Daniel Gunnarsson och August Tornberg kvar i truppen.

– Har förstått det här nu i några dagar. Vi kommer lösa en ersättare. Det är inte säkert vi kommer gå för samma spelartyp rakt av. En högerfattad, spelskicklig back, där är nog de flesta borta vid det här laget, konstaterar Zetterberg.

För Malmös del så innebär det att man nu spikat sin backsida. Nio backar finns på avtal. Men Malte Setkov kommer av allt att döma inte bli kvar.