Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar för KHL efter succéåret

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

VÄXJÖ. Daniel Zaar var Rögles poängkung i grundserien och det var bara Leksandsstjärnan Marek Hrivik som gjorde fler poäng i hela SHL.

Nu kan Kvällsposten avslöja att Daniel Zaar är förlorad för Rögle. Han nyttjar en klausul i sitt kontrakt och går till KHL.

– När man spelar bra i SHL kommer det andra ligor och visar intresse. Men jag har fullt fokus på Rögle, kommenterar Zaar.

Det har gått snart tre år sedan Daniel Zaar bröt sitt kontrakt med ärkerivalen Malmö Redhawks för att flytta hem till Rögle.

Under Cam Abbotts ledning har Daniel Zaars utveckling gått från att vara en ganska pålitlig poängspelare, till en av ligans absolut främsta offensiva spelare.  

Utvecklingen har varit enorm i Rögletröjan, för Zaar, som satte personligt poängrekord med råge, när han gjorde 50 poäng på 52 matcher.

Det tar honom nu till KHL, men Zaar förnekar att han är klar för en klubb.

– Nej, det är jag inte. Det kan jag säga direkt.

Flera Röglespelare lämnar efter en lyckad säsong

Rögleledningen har varit tydlig i sitt sätt att bygga lag. Man vill ha spelare som har ambitioner att komma framåt i karriären och klubben ska vara en plats man spelar på för att bli en bättre hockeyspelare, vilket i sin tur gör att man får se spelare som lämnar för andra uppdrag.

Det är redan klart att Niklas Hansson lämnar för schweiziska Zug, backen Moritz Seider går tillbaka till Detroit och väntas bli en superstjärna i NHL i flera år framöver, och på forwardssidan kommer Simon Ryfors att gå till NHL, och nu kommer man även att tappa Daniel Zaar, som har erbjudande från Ryssland, som han inte kan tacka nej till.

Däremot får klubben behålla Dennis Everberg, som hade en klausul för att lämna efter två år på kontraktet, men han har inte nappat på erbjudanden, som han bland annat haft från schweiziska Davos.

Daniel Zaar har haft två olika ”outs” i sitt avtal. En för Schweiz, och en för KHL. För den sistnämnda ligan har det varit ett senare datum, och det är den klausulen som Zaar väljer att nyttja, enligt Kvällspostens uppgifter.

– Jag tycker jag är ganska bra på att lägga det åt sidan. Det är inget jag fokuserar på nu, oavsett var jag hamnar nästa år så vill jag spela bra här nu, säger Daniel Zaar.