Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lämnar FBK för rival: Kom till mig i veckan

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Olle Lycksell lämnar Färjestad. 

Talangen är nu klart för de regerande mästarna Växjö Lakers. 

Det var på midsommarafton, i samband med nyheten om veteranen Per Åslund nya kontrakt, som Färjestad meddelade att Olle Lycksell lämnar klubben. 

– Olle Lycksell kom till mig i veckan och sade att han önskade lämna Färjestad BK. Inte för att han inte trivs, utan mer för att han ska få en bättre möjlighet att utvecklas. Han vill ju helst spela vänsterforward, och just nu har vi Marcus Nilsson, Jocke Nygård och Victor Ejdsell som offensiva vapen där. På andra kanten huserar Viksten och Lindqvist, och många av de här killarna tar ju även plats i vårt powerplay. För Olles skull så behöver han istid spel i powerplay, och just nu är det lite trångt hos oss, förklarade sportchefen Peter Jakobsson. 

Olle Lycksell klar för Växjö Lakers

21-åringens lucka öppnade för Per Åslund – och redan nu står det klart att talangen hittat en ny klubb. 

Lycksell har skrivit på ett kontrakt med de svenska mästarna Växjö Lakers, som sträcker sig över en säsong. 

– Det ska bli skitskoj att få representera Växjö kommande säsong och få chansen att fortsätta utvecklas där. Det känns som en spännande trupp och det ska bli spännande att få träffa de nya lagkamraterna och bekanta mig med Växjö som stad. Det skulle vara roligt att få vara med och göra den resan Lakers gjorde i år och för egen del vill jag ta vid där jag avslutade förra säsongen. säger Lycksell i ett pressmeddelande