Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lakers vill plocka hem KHL-stjärnan

Robert Rosén vann SM-guld med Växjö 2018.
Robert Rosén.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT
Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.
Foto: BILDBYRÅN

Växjö Lakers jagar slutspelsplats och transferfönstret stänger om tre veckor.

Nu öppnar Henrik Evertsson för att förstärka backsidan – och ta hem Robert Rosén från KHL.

– Vi kommer ställa frågan, säger sportchefen till klubbens hemsida.

Henrik Evertsson vill förstärka både offensivt och defensivt inför SHL-våren.

Med tanke på Peter Anderssons skadebekymmer krävs fler backar.

– Vi är ju faktiskt bara sju backar nu. Vi har varit väldigt förskonade från skador och sjukdomar på de andra sju, men det känns som att Peter fått ta hela kakan där. Vi måste mer eller mindre plocka in en back till för att klara slutspurten. Det ser inte ljusare ut så vi får kanske acceptera att det inte blir mer spel för Peter i år, säger Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Vill ha hem Robert Rosén

Där ger han också en förhoppning om att plocka hem Robert Rosén från KHL. HK Sochi kommer allt längre från en slutspelsplats, just nu saknas åtta poäng. Den 15 februari, när transferfönstret stänger, har Sochi fem omgångar kvar att spela. Resultaten fram till dess påverkar Växjö Lakers chanser att få hem Rosén under säsongavslutningen.

Ju mer avhängt Sochi är desto bättre – för Växjö.

– Då får man fråga sig själv om man som klubbledning skulle släppa en spelare som är väldigt tongivande? Hur många poäng behöver man vara från slutspel? Det är 15 möjliga att ta in och jag tror inte att man kommer vara 15 i från då, säger Evertsson och medger att chansen är liten.

– Vi kommer säkert ställa frågan, men jag är ganska säker på vad vi får för svar. Man ska komma ihåg att det inte är upp till oss eller till Robban själv att avgöra om man åker hem och spelar med en annan klubb. Och om de kan tänka sig att släppa honom så kan inte vi ta över den lönen han har i två och en halv månad, det hade kostat oss alldeles för mycket. Då hamnar man i det att Robban behöver nog ha sin lön garanterad och då behöver vi hyra honom från Sochi. Det gör saken ännu mer komplicerad.