Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Läkarna sa: Jens, där hade du tur...”

Jens Olsson.Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tacklingen i fråga.Foto: VIASAT
Jakob Lilja i Högsta domstolen.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jakob Lilja fälldes för misshandel efter att ha tryckt upp klubban i nacken på Jens Olsson.

Tre och ett halvt år senare berättar Redhawks-backen nu hur nära det var att hans liv hade förändrats för alltid.

– När jag låg bänken där inne på akuten så sa läkarna att ”Ja, Jens, där hade du tur. Hade den tagit en centimeter åt höger så hade du kanske varit förlamad”, säger Olsson i Betssons podcast SHL-podden.

I mars 2015 delade dåvarande Röglespelaren Jakob Lilja ut en ful crosschecking i nacken på Malmö Redhawks Jens Olsson när lagen möttes i ett derby.

Efterspelet till händelsen delade svensk hockey.

Jakob Lilja åtalades för misshandel och fälldes av Högsta domstolen.

Vissa tyckte att överfallet var så grovt att det var rätt att pröva det även utanför hockeyns regelverk. Andra, som exempelvis Jens Olsson, höll inte med.

– Det som hände där och då var inte vackert och det ska inte vara något sånt på en hockeybana, that’s it. Men att det ska ältas så länge… Släpp det och gå vidare, säger Olsson till SHL-podden om den utdragna rättsprocessen.

Jens Olsson riskerade förlamning

Samtidigt berättar han om hur illa det kunde ha gått, om att han var en centimeter från att riskera att bli förlamad.

– När läkaren sa det var det jag och min pappa som var där inne på akuten. Vi tittade på varandra och bara ”jaha, okej?” Läkaren sa att jag skulle ta det lugnt och åka hem för det var inga synliga skador. Han sa att jag skulle ha ont i nacken men det var bara muskulöst, som tur var. Man satte sig i bilen, åkte tillbaka till arenan, duschade och åkte hem. Sen gick man vidare, säger Olsson.

Gått vidare, det tycker han att övriga också borde ha gjort.

– Vi har ett system här i Sverige som ska lösa de här delarna som händer på banan. Det ska inte behöva dras utanför hockeybanan, i mitt tycke, säger Olsson till Betssons podcast SHL-podden.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Malmö Redhawks – direkt i Messenger