Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kryphålet i publikfrågan – så kan fler släppas in

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
1 / 7

Här är kryphålet som kan innebära att fler får se sina hockeylag live. 

Klubbarna hoppas på grönt ljus för att släppa in restaurang- och logebesökare utöver publiken i arenarummet.

– Det är min skyldighet att göra precis allt jag kan för att få in så mycket folk som möjligt i vår arena, på ett säkert sätt, säger Marcus Larsson, kommersiell chef i Malmö Redhawks.

Utöver regeringens besked att vissa evenemang kan komma att släppa in 500 åskådare i framtiden släpptes restriktioner för restaurangverksamheten. 

Något som kan öppna upp nya möjligheter för klubbar med restaurang och loger i närhet till arenarummet, då det finns två ben i lagstiftningen: Ett för publika evenemang och ett för idkande av restaurangverksamhet.  

Modo Hockey, den rikaste klubben i Hockeyallsvenskan, som vanligtvis tar in 350 restauranggäster och 500 personer till logevåningen, var positivt inställda efter tisdagens pressträff men vill avvakta ytterligare direktiv från regeringen gällande restaurangbiten. 

– Jag kan inte göra någon tolkning efter presskonferensen om det, vi behöver veta mer detaljer vad det betyder. Helt klart positivt om man kan jobba med båda delarna, arenarummet och restauranger samt loger, säger vd Johan Widebro.

Skulle det bli möjligt att släppa in både publik och restaurang- samt logegäster har Modo en plan utstakad för vilka som kommer få se laget live.

– I första hand innebär det att vi kan ge säsongskortsköpare och logeägare större möjligheter att gå på matcher. Vi kommer inte ta in ”nya” gäster, utan vi kommer prioritera de supportrar som köpt säsongskort och logegäster. Vårt fokus handlar om att få in de som är lojala och trogna först och främst. Det innebär inga nya pengar för oss. 

De intäkter ni kan få är genom försäljning av mat och dryck?

– Precis. Det blir en viss täckning. 

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

I SHL har Malmö Redhawks bäst möjligheter med restaurang och loger. 

Marcus Larsson, kommersiell chef i klubben, berättar att de kommer följa frågan noggrant framöver.

– Det är en sak vi håller på att undersöka. Vi måste först och främst säkerställa så vi sköter oss inom ramen för regelverket och vad som är tillåtet. Vi kommer inte bryta mot några som helst regler, men som jag sa i förra veckan så är det min skyldighet att göra precis allt jag kan, för att få in så mycket folk som möjligt i vår arena, på ett säkert sätt.

Möjligheten finns således att undanta restaurangen och loger från övrig publik?

– Så uppfattar jag det. Och då ska man veta att Malmö Arenas restaurangtillstånd är hela logeplan på våning 3, hela Percys restaurang, hela Lounge4 och hela logeplan på våning 5. Men vi kommer undersöka detta.

Hur ska ni ta detta framåt?

– Vi kommer att träffa ansvariga, som kan ge oss ett skarpt svar, mot slutet av denna vecka. Lämpligt nog så kommer restaurangförslaget att börja gälla från 8 oktober om det klubbas igenom, då vi har vår nästa hemmamatch. 

I så fall kan alltså det bli tal om 50 (500 från 15:e) personer i arenarummet den 8:e, och sedan fyller ni loger och restauranger utöver detta?

– Fylla kommer vi inte att göra, utan det handlar fortsatt om att ta ansvar för för smittspridningen. Men ja, har vi tillstånd att låta restauranger och loger gå utanför det offentliga arrangemanget, så kommer vi nyttja varenda plats vi kan i de utrymmena. Vi har ofta en alldeles för stor arena, men i det här fallet har vi extremt fina förutsättningar att nyttja en bra möjlighet, med arenans alla serveringsutrymmen.