Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot Brynäs ledning: ”Syltryggar”

Joakim Fagervall
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Brynäs klubbdirektör Michael Campese
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Brynästränarna Peter Andersson och Viktor Stråhle fick sparken över telefon på väg hem från bortamatchen i Oskarshamn i lördags.

Nu reagerar deras tidigare kollega, Joakim Fagervall, som tränar Malmö Redhawks.

Han riktar stark kritik mot hur Brynäs ledning hanterat det.

– Syltryggar. Man måste väl kunna vara större, och kunna titta de man entledigar i ögonen, säger Fagervall.

Samtidigt som Brynäs spelade den betydelselösa matchen mot Oskarshamn i lördags, satt Brynäsledningen och planerade för framtiden.

Man kom fram till att man inte avsåg att fortsätta med två av tre tränare. Peter Andersson och Viktor Stråhle fick sparken.

Nyheten läckte ut i media och det tvingade Brynäsledningen att kasta om sin plan.

Ordförande Jürgen Lorenz fick ringa upp Peter Andersson och förmedla beslutet. Assisterande tränaren Viktor Stråhle fick själv mejla till klubbledningen för att få sitt definitiva besked.

Det gör Joakim Fagervall upprörd.

– Vår värld är väl inte större, och kunna se varandra i ögonen, säga att saker och ting inte blev som man tänkt sig och att man är tvungna att ta beslutet. Jag tycker man ska vara rakryggad nog att säga det.

”Ska verkligen inte komma ut”

Även när saker kommer ut tidigare än man tänkt sig?

– Ja. Sedan är jag av uppfattningen att saker kommer inte ut, om man inte vill att det ska komma ut. En sådan sak ska verkligen inte komma ut om man är en tajt grupp som vet om det.

Joakim Fagervall betonar att det inte är synd om en tränare som får sparken.

Som han själv säger, så är det ”en del av branschen”.

– Vi har världens bästa jobb. Vi tjänar bra och ingen springer runt och tycker synd om sig själv. Men lite ryggrad måste man väl ändå kunna ha, säger han. 

Har du själv kontaktat Peter Andersson som fått sparken?

– Ja, det tycker jag hör till. Jag har haft sms-kontakt med Peter Andersson. När vi inte spelar matcher och tävlar mot varandra så har vi ändå samma typ av jobb och ingår i samma familj. Jag tycker behandlingen har varit under all kritik.