Köpte loss sig själv – för nästan tre miljoner

Kodie Curran.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Curran blev utsedd till SHL:s bäste spelare.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Han blev SHL:s mest värdefulle spelare under säsongen som gick.

Redan i januari skev han på för Avangard Omsk i Ryssland.

Men drömmen om NHL har hela tiden funnits där. 

Problemet? KHL och NHL saknar avtal och Curran har suttit bunden till sitt tvåårskontrakt i Omsk.

Lösningen är nu klar.

Han köper sig loss från kontraktet för närmare tre miljoner svenska kronor.

Tidigare under fredagen kunde Kvällsposten avslöja att Kodie Curran hade nått en lösning med den ryska storklubben för att spela i NHL med Anaheim Ducks.

Under fredagskvällen kommer ryska sajten Sport-Express med uppgifter på att Curran inte kom loss från kontraktet, om han inte löste ut sig själv.

Sport-Express uppger att det kostade Curran 20 miljoner rubel att lösa sig från kontraktet, som 30-åringen får ta från egen ficka.

Det är dock inga problem med tanke på att han enligt samma uppgifter har skrivit på ett tvåårigt envägskontrakt med Anaheim Ducks, värt 900.000 dollar per säsong, vilket motsvarar över nio miljoner svenska kronor.

Blev SHL:s bästa spelare

Kodie Curran har haft en smått osannolik resa i karriären de senaste säsongerna.

Hans fyra år i Europa har gått från danska ligan med Esjberg, vidare till Norge och Storhamar där han var ligans bästa back.

Han värvades då till Rögle efter ett hemligt möte på en restaurang i Helsingborg, då sportchefen Chris Abbott bjöd ner honom.

Det visade sig vara värt varenda sekund för Abbott, som under två säsonger haft en toppback i SHL, och som den sista säsongen var hela seriens främsta spelare, och han blev också utsedd till mest värdefulla spelare i SHL, under SHL Awards i April.