Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klubben förbjuder fansens banderoll

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Banderollen. Foto: Johan Svensson

I matchen mot Karlskrona höll en supportergruppering till Malmö Redhawks upp en banderoll med ett olämpligt budskap.

Efter kritik från de egna fansen förbjuder nu Malmö Redhawks banderollen.

”Banderollen strider mot våra värdegrunder och det vi står för”, skriver klubben på sin hemsida.

Det var i lördagens SHL-match mellan Karlskrona HK och Malmö Redhawks som en supportergruppering till Malmö höll upp en banderoll med olämpligt budskap.

På banderollen, som syntes tydligt vid plexiglaset framför Malmöklacken stod: Fautores Malmö, Kors & tvärs, Kn*llar brudar, Dricker bärs.

Banderollen och dess budskap möttes av hård kritik från många supportrar på läktaren som inte ville förknippas med budskapet och nu meddelar Malmö Redhawks att man förbjuder banderollen som inte var godkänd av klubben.

”Banderollen strider mot våra värdegrunder och det vi står för. Det blev också mycket upprört bland våra övriga supportrar på läktaren, när en grupp valde att hålla upp en banderoll med ett budskap som majoritet ej vill förknippas med. Banderollen var inte godkänd av Malmö Redhawks, vilket alla budskapsbanderoller skall vara”, skriver Malmö Redhawks i ett ställningstagande på sin hemsida.

https://twitter.com/MrMadhawk/status/949686643283447810

Beslutet gäller säsongen ut

Malmö Redhawks poängterar att grupperingen som låg bakom banderollen betyder mycket för stämningen på läktaren. Man kommer också fortsättningsvis tillåta tröjor, viftflaggor och tvåpinnsflaggor med gruppens symbol eftersom det är upp till varje individ som bär dem att göra valet att stå för gruppen.

Men supportergrupperingens gruppbanderoll förbjuds från att synas framför Malmöklacken.

”Som en åtgärd av detta kommer Malmö Redhawks att förbjuda Fautores att synas med sin gruppbanderoll framför Malmö Redhawks klack. Om den står som en symbol framför vår klack, så finns det människor som inte vill stå bakom vad den gruppen står för och hur de uttrycker sig verbalt och på banderoller.”

Enligt Malmö Redhawks gäller beslutet till att börja med säsongen ut.

”Beslutet gäller resten av denna säsongen och nya samtal kommer att tas med vår officiella supporterförening Redhawks Support, som också står bakom detta beslut fullt ut, och inte vill bli förknippade med den typen av banderoller.

https://twitter.com/RedhawksSupport/status/950664376008265730

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!