Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubbdirektören: Vi har lite torrt krut kvar i kanonen

Rögles klubbdirektör Daniel Koch.Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN
Rögle slutade trea i SHL den gångna säsongen - och har därefter tappat en rad nyckelspelare.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Lucas Ekeståhl Jonsson. Johan Gustafsson. Adam Tambellini.

Efter stjärnflytten i våras har Rögle börjat fylla på sin trupp med nya namn – och mer kan vara på gång.

– Vi har lite torrt krut kvar i kanonen, säger skåningarnas klubbdirektör Daniel Koch till Helsingborgs Dagblad.

Den gångna succésäsongen fick en något bitter eftersmak för Rögle. Slutspelet ställdes in helt och flera stjärnspelare flyttade vidare till nya klubbar.

Däribland succébacken Kodie Curran och lagkaptenen Ted Brithén.

Men skåningarna har lyckats fylla upp stora delar av truppen och efter värvningen av Lucas Ekeståhl Jonsson i början på maj är klubbens backsida spikad.

Fortfarande återstår några luckor i truppen och klubbdirektör Daniel Koch berättar för Helsingborgs Dagblad att fler namn kan vara på ingång.

– Vi jobbar väldigt tätt och stämmer av alla bitar i budgeten löpande. Vi har lite torrt krut kvar i kanonen, men vi har också sagt att vi kommer att ha tålamod och inte stressa in i någonting bara för att fylla truppen. När vi känner att det är rätt människa och möjlighet har vi absolut möjlighet att agera, säger Daniel Koch, till tidningen.

Årskorten säljer bra

Rögles sportchef Chris Abbott har tidigare sagt till Kvällsposten att klubben bland annat är på jakt efter en ny center.

– Det finns många bra spelare som inte har kontrakt för nästa år. För en del spelare är det oklart läge just nu kring om de ska fortsätta spela i NHL, Nordamerika, KHL eller vilken liga som helst, sa Chris Abbott då. 

Enligt Daniel Koch är Rögles spelarbudget just nu ”betydligt lägre” än vid samma tidpunkt förra året. Vart summan till sist landar återstår att se.

Men klubbchefen berättar att det finns positiva signaler från såväl sponsorer som supportrar, vilket ger klubben större svängrum på transfermarknaden.

– Vi ser väldigt, väldigt positiva signaler vad gäller vår försäljning av årskorten. Där är vi 30-40 procent över jämfört med för ett år sedan och vi ser ett enormt tryck på privatsidan. Det gör vi även på sponsorsidan, vårt lokala näringsliv har backat oss på ett fantastiskt sätt. Vi ligger väldigt bra till där också, säger Daniel Koch.

Rögles Kodie Curran korad till SHL:s mest värdefulle spelare: ”Surrealistiskt”