Foto: / © BildbyrånFoto: / © Bildbyrån
 Foto: / © Bildbyrån
Dennis Rasmussen återvänder till Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNDennis Rasmussen återvänder till Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Dennis Rasmussen återvänder till Växjö. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Klart: Växjö värvar hem NHL-svensken

Publicerad

Växjö Lakers förstärker inför slutspelet.

SportExpressens avslöjande från gårdagen, att Dennis Rasmussen återvänder till Växjö, är nu bekräftat.

– Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, säger han till klubbens hemsida.

Efter VM i Minsk 2014 lämnade Dennis Rasmussen SHL och Växjö Lakers för att testa lyckan på andra sidan Atlanten.

Via AHL blev det spel i Chicago Blackhawks, innan flyttlasset gick ännu längre västerut och Anaheim Ducks blev ny klubbadress.

Där har det emellertid inte blivit någon jättesuccé, och Rasmussen har pendlar mellan spel klubbens NHL- och AHL-lag.

Återvänder till Växjö Lakers

Nu vänder den tekniske centern hem till Sverige – och ansluter till serieledande Växjö Lakers.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen! Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, säger prestigevärvningen till den nya klubbens hemsida.

Kontrakterad säsongen ut

Rasmussen har skrivit på ett kontrakt för resten av innevarande säsong, och tillsammans med nyförvärvet Andy Miele befäster Lakers nu sitt favoritskap inför slutspelet senare i vår.

– Dennis är en mer rutinerad spelare med många NHL-matcher i bagaget. Vi hoppas att Dennis kommer bidra med sina styrkor som är hans stabila och solida spel samt hans förmåga att påverka de flesta aspekter på isen. Han är en stark tekare, en klassisk center som kan göra det defensiva jobbet men också med en offensiv edge, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Växjö leder serien med 14 poäng före Djurgården, och hela 20 poäng ner till trean Färjestad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag