Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Robert Rosén återvänder till Växjö

Sanny Lindström och Johanna Dahlén om den gångna SHL-säsongen.
Robert Rosén är tillbaka i Lakers efter två år i Ryssland.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kontraktet är skrivet på tre år.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Växjö Lakers plockar hem Robert Rosén.

Den tvåfaldige SM–guldmedaljören återvänder till Småland efter två säsonger i KHL.

Det meddelar Lakers på sin hemsida

Efter två SM–guld med Växjö Lakers valde klubbikonen Robert Rosén att pröva vingarna utomlands. 513 grundseriematcher senare i SHL gick flyttlasset till Ryssland och KHL, men nu är Rosén tillbaka på hemmaplan. 

– Det känns kanon att vara tillbaka hemma. Jag har hela tiden haft tankarna att komma tillbaka en dag och nu är den här, så jag känner mig superladdad för det, säger han till klubbens hemsida. 

Det sociala livet verkar också ha legat till grund för beslutet att återvända.

– Jag har saknat det enkla och logiska med att bo i Sverige och ha mer än fyra lagkamrater som man kan prata och ha roligt med.

”Varit här under alla mina år”

Sportchefen Henrik Evertsson om det ”nygamla” förvärvet: 

– Det känns givetvis väldigt roligt att Robban är tillbaka. Han har varit en del av nästan alla lag under mina år här och det känns bra att det är så igen.

Kontraktet mellan parterna är skrivet på tre år.

Den första säsongen i ryska Sotji blev en succé för Rosén – 13 mål och 27 assist på 62 matcher ledde honom till en seger i den interna poängligan. Andra året var även det poängmässigt bra, även om det ”bara” blev tio mål och 14 assist. 

Robert Rosén har sammanlagt gjort elva säsonger i Växjöklubben och är historiskt sett den poängbäste spelaren i Lakers historia.


MIF – Lakers