Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Rögle plockar in slovakisk AHL-forward

Foto: FRANK GUNN / AP THE CANADIAN PRESS

Rögle BK stärker upp på forwardssidan. 

Slovakiske forwarden Robert Lantosi ansluter är klar för klubben.

– Det är en tuff liga och jag har en stor möjlighet att utvecklas, säger han till klubbens hemsida

Rögle BK gjorde en bra fjolårssäsong i SHL. Efter att ha slutat två i grundserien gick man hela vägen till final där man inte lyckades slå Växjö, som vann med 4–1 matcher. 

Inför den kommande SHL-säsongen har det hänt en del. Man har bland annat tappat den hårdskjutande backen Eric Gelinas, men fått in forwarden Tyler Kelleher från IK Oskarshamn. 

Nu stärker man upp ytterligare på forwardssidan när man plockar in den slovakiske VM-forwarden Robert Lantosi. Han är högerskytt och spelade förra säsongen i Providence Bruins i AHL och representerade även Slovakien i VM. 

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen. 

Kubben: ”Han vet hur det är i Sverige”

Lantosi spelade i början av 10-talet i Västerås och bodde i staden under flera år. Han har även spelat i Vita Hästen, Arboga, Lindlöven och Sundsvall. 

– Robert är en spännande ung kille som vi följt i Nordamerika de senaste åren och i det slovakiska landslaget. Han vet hur det är i Sverige eftersom han har bott i Västerås i fem år och kan svensk hockey, säger Rögles GM Chris Abbott. 

Säsongen 2019/2020 gjorde han 31 (11+20) poäng i AHL. Förra säsongen inledde han i HK Nitra i den slovakiska ligan, på grund av pandemin, men återvände senare till AHL och gjorde 15 poäng (9+6) på 25 matcher. 

– Jag vill bli en bättre spelare, det är en tuff liga och jag har en stor möjlighet att utvecklas. Jag ska försöka bli bättre, och försöka hjälpa laget att vinna matcher, säger Lantosi till Rögles hemsida.