Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Rögle förstärker med NHL-meriterad back

Eric Gelinas i New Jersey. Foto: JULIO CORTEZ / AP
Rögle BK förstärker på backsidan inför slutskedet på säsongen. Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rögle BK förstärker på backsidan inför slutskedet på säsongen.

NHL-meriterade Éric Gélinas hämtas från KHL-laget Slovan Bratislava – men debuten dröjer.

– Éric är ett rutinerat proffs med bra meriter och erfarenhet som vi kommer att ha nytta av i slutskedet av grundserien, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

I fredags kunde Kvällsposten berätta att Rögle BK hade den kanadensiske backen Éric Gélinas på ingång. 

Nu är övergången officiell.

27-årige Gélinas har skrivit på ett kontrakt säsongen ut med Rögle efter att klubben registrerat nyförvärvet innan transferfönstret slog igen och sedan gjort klart de sista detaljerna med Gélinas KHL-lag Slovan Bratislava under helgen.

Éric Gélinas har tidigare i karriären spelat nästan 200 NHL-matcher.

– Vi har riktigt glada att kunna addera en spelare av Érics kaliber till vår trupp i det så viktiga slutskedet av säsongen. Vi har sett Éric spela live den här säsongen och han har egenskaper som vi tror passar riktigt väl in hos oss. Éric är ett rutinerat proffs bra meriter och erfarenhet som vi kommer att ha nytta av i slutskedet av grundserien. Det är en stark och rörlig spelare med ett riktigt tungt skott från blå, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.

Täcka upp för skadade Youds

Éric Gélinas är en fysisk back som mäter 193 centimeter lång och är 98 kilo tung.

Han anländer till Ängelholm i början på kommande vecka och ansluter till sitt nya lag på tisdag.

Värvningen är bland annat för att täcka upp för långtidsskadade Ben Youds. Gélinas rehabiliterar just nu en mindre överkroppsskada.

– Éric är i slutskedet av rehabiliteringen och kan spela i slutet av den här månaden, kanske tidigare. Samtidigt ska vi få i ordning alla papper med myndigheterna som kan ta upp till tio dagar, säger Chris Abbott.

Sju säsonger som proffs i Nordamerika

Éric Gélinas har spelat sju säsonger som proffs i Nordamerika och noterats för 189 NHL-matcher för New Jersey och Colorado Avalanche. Hans senaste NHL-säsong var 2016/17. Han har även gjort 240 AHL-matcher och producerat en hel del poäng som back.