KHL-meriterade Hirsch ny målvaktstränare i RBK

Adam Johansson och Jonatan Lindquist i senaste avsnittet av NHL-kvarten.
Peter Hirsch under sin tid i Timrå.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Chris Abbott är glad över sin rekrytering.
Foto: BILDBYRÅN

Peter Hirsch är ny målvaktstränare för Rögle BK.

43-åringen kommer senast från KHL-laget SKA S:t. Petersburg.

– Det är en fantastisk utmaning, säger han i ett pressmeddelande.

Under måndagen presenterade Rögle BK sin nya målvaktstränare. Den danska 43-åringen Peter Hirsch hämtas in från SKA S:t. Petersburg och ersätter Magnus Wennström.

– Det känns jätteroligt. Det är en fantastisk utmaning att komma till Rögle, äntligen, får vi väl säga. Jag kan en hel del om klubben och laget. När möjligheten kom så var det absolut en prioritet, säger Hirsch i ett pressmeddelande. 

Han har en lång karriär bakom sig – både som spelare och ledare. Som spelare har han bland annat representerat Troja-Ljungby, Modo, Leksand och Timrå och som tränare har han tillhört Björklöven, Timrå och nu senast S:t. Petersburg.

– Från min egen karriär har jag en god förståelse för hur målvakterna har det i vardagen och som helhet. Sen är det den tekniska biten som också blivit viktig, det gäller att hänga med där. Det är också väldigt roligt, säger Hirsch.

”Kommer hjälpa dem till nya nivåer”

Avtalet sträcker sig över två år och klubben general manager, Chris Abbott, är nöjd över sin rekrytering.

– Han kommer med väldigt mycket erfarenhet, både som spelare och tränare. Han har jobbat med av Sveriges bästa målvakter de senaste åren och hans tekniska kunskaper kommer hjälpa både Christoffer och Calle till nya nivåer, säger Abbott i ett pressmeddelande.

Adam Johansson och Jonatan Lindquist i senaste avsnittet av NHL-kvarten.