Linus Karlsson jagas av Växjö och Rögle. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNLinus Karlsson jagas av Växjö och Rögle. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Linus Karlsson jagas av Växjö och Rögle. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Henrik Nilsson räknas som förlorad för Karlskrona. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNHenrik Nilsson räknas som förlorad för Karlskrona. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Henrik Nilsson räknas som förlorad för Karlskrona. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

KHK-talangen kan lämna – jagas av SHL-klubbar

Publicerad

Linus Karlsson har öst in poäng för Karlskronas J20-lag och debuterat i SHL.

Nu ser juniorstjärnan ut att lämna klubben – och jagas av både Växjö och Rögle enligt Blekingesport.

– Jag tror inte vi kommer att få behålla honom, säger Karlskrona HK:s sportchef Patric Larsson.

Karlskrona HK ser ut att tappa ett av klubbens största framtidslöften.

Den 19-årige centern Linus Karlsson har den här säsongen öst in poäng, 52, i J20 superelit där Karlskrona åkte ut mot Växjö Lakers i SM-kvartsfinalen.

Nu är talangen, som även spelade 13 matcher i SHL, på väg bort från KHK.

– Han är en spelare som vi gärna hade velat ha kvar och spelat med i hockeyallsvenskan. Men jag förstår att massor av klubbar jagar honom, säger KHK:s sportchef Patric Larsson till Blekingesport.

SHL-ettan Växjö Lakers ska visa störst intresse för att värva Linus Karlsson som i så fall även skulle komma närmare sin familj i Vetlanda, men även Rögle uppges vara ett alternativ.

– Linus har det där lilla extra och han har utvecklats bra i vår organisation.

Patric Larsson räknar även backen Henrik Nilsson som förlorad efter degradeingen från SHL.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag