Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karlskronas fiasko – inför SHL-premiären

Charlotte Gustavsson.
Foto: Expressen TV
Charlotte Gustavsson.
Foto: JOHAN SVENSSON

Karlskrona HK är bottentippade inför årets upplaga av SHL.

Och när laget i dag gör premiär så kan det komma att bli ett publikfiasko.

Med mindre än tolv timmar kvar till nedsläpp finns drygt hälften av biljetterna kvar.

– Kommer det bara 2.000 på matcherna så är min tid över i KHK. Då är det tack och god natt, säger klubbdirektör Charlotte Gustavsson till SVT.

Karlskrona HK har problem med ekonomin och en av orsakerna bakom det är publiksiffrorna. Klubben har haft svårt att fylla sin arena i SHL.

Den förra säsongen landade Karlskrona HK på ett publiksnitt på 4 005 åskådare i en arena som tar 5 050, vilket innebär att man i snitt hade 20 procent av biljettkvoten osålda vid lagets matchtillfällen då.

Det trots att laget under en tid var hela seriens formstarkaste och faktiskt toppade tabellen - och var med i kampen om slutspelsplats ända in i kaklet.

Nu är Charlotte Gustavsson, ny klubbdirektör, orolig då prognosen inför kvällens premiär ser oroväckande ut - bara 2 628 biljetter var sålda ett dygn innan match.

– Kommer det bara 2.000 på matcherna så är min tid över i KHK. Då är det tack och god natt, säger hon till SVT.


GUIDE: Spelschema för SHL-säsongen 17/18 


Karlskrona HK kan förlora elitlicensen

Karlskrona HK riskerar att i vinter förlora sin elitlicens, vilket skulle kunna medföra degradering från SHL. Klubben ligger just nu under minimumgränsen på fyra miljoner kronor i eget kapital som är ett måste i SHL, och måste i vinter gå minst 300 000 kronor plus för att nå den gränsen. 


LÄS OCKSÅ Charlotte Gustavsson: "Det har varit en stor sorg" 


För att göra det måste man lyckas locka publiken till matcherna. 

– Och det gör vi inte trots att det inte spelats hockey här på länge, säger Charlotte Gustavsson. Vi är inte nöjda med den här nivån men jag hoppas att folk bestämmer sig för att komma i morgon.

Större intresse i Örnsköldsvik och Modo Hockey

Charlotte Gustavsson har tidigare jobbat med samma uppdrag i Modo Hockey, men där upplevde hon aldrig något problem med att fylla arenan vid en premiär.

– Premiärer går man på! Här verkar det inte lika självklart.