Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Karlskrona tog första segern – nollade Mora

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Äntligen, Karlskrona.

Blekingelaget tog sin första SHL-seger för säsongen då man nollade nykomlingen Mora på hemmais.

Slutresultatet: 3-0.

Rögle är undantaget.

I övrigt har samtliga lag tagit poäng under inledningen av SHL.

Detta efter att Karlskrona besegrat nykomlingen Mora med 3-0 hemma i ABB Arena under lördagskvällen. Efter en mållös, men händelserik första period, hettade det till i den andra.

Redan efter 26 sekunder kom hemmamålet då Konstantin Komarek satte sitt första mål för säsongen. Och när perioden gick mot sitt slut kom det psykologiskt blytunga 2-0-målet. Målskytt den här gången: Joachim Rohdin.

Ove Molin: "Väldigt nöjd med det"

Mora tryckte på för en reducering, men fick i stället se Marcus Paulsson fastställa slutresultatet 3-0 i tom kasse med halvminuten kvar att spela.

KHK-målvakten Johannes Jönsson storspelade i målet och var mycket nöjd efter slutsignalen. Både över segern och över den egna insatsen.

De tre poängen var välkomna.

– Jag kan bara tala för mig själv, men jag tittar absolut på antalet poäng vi och andra lag har. Vi behövde komma tillbaka med en vinst och det var skönt att vi lyckades, säger Johannes Jönsson som höll höstens första nolla försäsongen inräknad och som nu stått två av de tre inledande matcherna, säger Jönsson till Blekinge Läns Tidning.

Tränaren Ove Molin imponerades över hur hans spelare vände på den negativa trenden. Speciellt med tanke på att nykomlingen Mora imponerat inledningsvis.

– Vi har förlorat två kvällar den här veckan. Ett sargat lag hade inte klarat att ta sig an matchen på det sättet vi gjorde, så det är jag väldigt nöjd med, säger han.