Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenens skarpa kritik: ”Det är alldeles för dåligt”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

LINKÖPING. Redhawks problem efter omstarter fortsätter. Efter 21 dagars coronabrejk så blev det inget undantag mot Linköping. Man förlorade, och arbetsinsatsen var det man föll på.

– Det retar mig något enormt, säger tränaren Joakim Fagervall.

– Inte acceptabelt överhuvudtaget, säger lagkaptenen Oliver Lauridsen.

Inför matchen har Joakim Fagervall sagt att det inte fanns någon som helst ursäkt för att spela svagt, efter så långt uppehåll. Men det var precis vad Malmö gjorde, och det får lagkaptenen Oliver Lauridsen att bli ursinnig.

– Vi blir selektiva. Det är alldeles för dåligt och när försvarsspelet, som är vår ryggrad ser ut på det här sättet är det inte acceptabelt någonstans. Det är för dåligt, säger han.

Linköping flög över Redhawks och även om det var först i den andra perioden som den stora utdelningen kom, så var det en sådan dag på jobbet som man inte ville ha.

– Det är inga problem med att jobba hårt i anfallszon. Då ser vi att det går utmärkt, men i egen zon var det inte okej. Det är urkasst, om jag ska vara ärlig, säger Oliver Lauridsen.

Akillshälen: Svaga omstarter

Det är inte första gången som Redhawks gör svaga insatser efter ett uppehåll.

Snarare har det blivit en ful ovana för laget. Seriestarten mot Leksand, novemberstarten mot Rögle, decemberomstarten mot Brynäs och nu den här matchen mot Linköping.

– Nu när du säger det, så har du rätt. Men jag säger i stället så här. Nu är vi i ett läge där det kommer att spelas 20 matcher på 40 dagar. Vi måste vara kortsiktiga och hantera det. Då ska man vara proffsig och lära sig skaka av det, och analysera det till det bättre. Vi har nyckelmatcher som kommer och kan inte analysera sönder något. Vi måste bara göra saker bättre, säger Oliver Lauridsen.

Och nu finns det ingen tvekan om vad ni behöver göra bättre?

– Precis. Att vi ska jobba hårt är det minsta man kan begära.