Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaptenen hjälte – när Redhawks kvitterade

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö har kvitterat kvartsfinalserien mot Frölunda.

Fredrik Händemark blev stor matchvinnare med sitt 3-2-mål. 

– Jag kände mig pigg, åkstark och använde min kropp. Då brukar det gå bra, när jag bestämmer, säger Fredrik Händemark. 

Frölunda nollade Malmö i den första kvartsfinalen och vann med 4-0. Under tisdagen var det dags för den andra matchen, denna gång på hemmais för Malmö. 

En jämn match som innehöll mycket mål, många chanser, tjafs och utvisningar.

– Det är så det ska vara. Vi har många spelare som försöker komma under skinnet på dem. Det är kul. Det tillhör, säger Fredrik Händemark. 

Det var en stökig första period där det var mycket gräl, närkamper och tjafs. Och i slutet av perioden uppstod det gräl mellan de flesta av spelarna på isen. Då ledde Malmö med 1-0 efter mål av Lars Bryggman. 

Malmö Redhawks vann mot Frölunda

Den irriterande stämningen mellan lagen och spelarna skulle fortsätta hela matchen. 

I den andra perioden satte Jens Olsson dit 2-0 för hemmalaget. Det var ett skott som ställde Johan Mattsson helt efter en styrning på egna spelaren Joel Mustonen. Men en annan Joel, nämligen Lundqvist i Frölunda kunde bara sekunder senare reducera till 2-1 efter en snygg styrning.

En av matchens förgrundsfigurer, Ryan Lasch, kvitterade också till 2-2 med bara sekunder kvar av den andra perioden. Han rörde till det ordentligt för Malmö under hela matchen. 

– Han kommer driva dem till vansinne. Han får med sig utvisningar och gör mål, säger Niklas Wikegård i C More. 

”Skulle väl ljuga om jag sa annat”

Men Malmö skulle till slut få sista ordet. Fredrik Händemark gjorde 3-2 och blev stor matchvinnare för sitt Malmö som därmed kvitterade till 1-1 i kvartsfinalserien. 

– Det var inte jättemycket chanser. Matchen känns under kontroll. Vi har en bättre känsla än i lördags. Det var skönt att avgöra i tredje, säger matchvinnaren Fredrik Händemark. 

Myser man när Joel drar på sig utvisningen med 30 sekunder kvar?

– Jag skulle väl ljuga om jag sa annat… Men 1-1 i matcher och först till fyra. Det är vad vi har fokus på nu. 

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist menar på att de vill ligga på rätt sida gränsen och att man inte får bli för het och för ivrig. 

– Det är en jämn match, inte mycket som skiljer. Det är ytorna framför mål, det är där serien kommer att avgöras. Och disciplinen. Vi tar lite för mycket utvisningar och det stör lite i vår rytm i fem mot fem. Annars tycker jag att vi för matchen, säger han. 

Din utvisning med 30 sekunder kvar?

– Jag chansar att stöta pucken och sen tror jag att han trampar på klubban. Det är klart att det är klantigt. Det var inte mycket kvar så jag chansade lite. Olyckligt, minst sagt.

Kommer de under skinnet på er?

– Vi kan hålla oss lite kallare. Överlag tycker jag vi höll balans men vi får för mycket tvåor. Men det är snarare situationer under matchen.