Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaptenen: ”Har inte tid att tycka synd om oss själva”

Oliver Lauridsen med jublande FBK-spelare i bakgrunden.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Det var heta känslor under måndagens åttondelsfinal.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Åttondelsfinalerna kunde börjat bättre.

Trots en lång kvitteringsjakt blev det förlust mot Färjestad. Nu krävs dubbla bortasegrar för att säsongen inte ska ta slut för Malmö Redhawks. 

– Det finns ingen tid för att tycka synd om oss själva, sa lagkapten Oliver Lauridsen efter 3-1-torsken. 

Slutspelståget tuffade inte på så som Malmö Redhawks hade hoppats. Tidigt under måndagens inledande åttondelsfinal hamnade skåningarna i ett 2-0-underläge hemma mot Färjestad.

Men Malmö lyckades hitta en väg tillbaka in i matchen. En reduceringspuck i mittperioden gav stort hopp till rödhökarna – som tryckte på rejält för en kvittering.

Fast, det där 2-2-målet kom aldrig. I stället vann Färjestad med 3-1 och har nu allt i egna händer.

– Vi får en taskig start och sedan svarar vi jävlig bra. Vi sköljer över dem gång på gång på gång. Vi får långa anfall på dem och vi har många puckar på mål. Jag tycker vi har lägen att både göra tvåan och trean, sa Malmökaptenen Oliver Lauridsen kort efter förlusten.

Per Åslund och Malmökaptenen Oliver Lauridsen i en duell i Malmö arena.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Har inte tid att tycka synd”

Malmös förutsättningar är numera enkla.

Efter måndagens 3-1-förlust väntar nu dubbla matcher i Värmland. Eftersom åttondelsfinalerna spelas i korta bäst-av-tre-serier måste Malmö ta dubbla vinster i Karlstad, annars är säsongen över.

– Vi har inte tid för att tycka synd om oss själva. Det är en serie, visserligen en kort serie, men vi kikar på dagens match och tar med oss det vi behöver ta med oss. Enligt min åsikt finns ganska mycket vi kan ta med oss från denna match, sa Oliver Lauridsen.

Tror du matchbilden blir annorlunda där uppe?

– Det är svårt att säga. Playoff-matcher kan bli lite schack ibland. De lär kika på sin match och göra justeringar och vi kommer göra samma sak. Sedan får vi se hur det kommer se ut.

”Kommenterar inte domarna i media” 

Malmö Redhawks avslutade årets grundserie så sent som i lördags, hemma mot Växjö Lakers. Där och då blev det visserligen en 5-3-förlust – men Malmö har varit formstarka sedan årsskiftet. 

När formen nådde sin absoluta topp hade rödhökarna lyckats vinna åtta (!) matcher på raken. 

Finns det något du känner att ni behöver skruva upp nu för att vinna returmatcherna?

– Nja, jag vet inte. I så fall måste vi vinna special teams-matcher och vi behöver trycka dit chanserna vi får. 

På tal om just special teams kastade Oliver Lauridsen bort ett powerplay för sitt Malmö. 

Gästernas Adam Ginning åkte ut två minuter för en tripping och Redhawks gjorde sig redo för spel fem mot fyra. Men då tog Oliver Lauridsen en till synes onödig roughing-utvisning. 

– Jag har pratat med domaren. Jag kommer aldrig någonsin diskutera domarna i media. Det har jag aldrig gjort tidigare och jag kommer inte börja göra det nu, sa Malmökaptenen.

Men i den här typen av match där det är bäst av tre, kan det finnas en poäng att försöka lugna ner sig lite i vissa situationer?

– Ja, det kan det. 

Härnäst fortsätter slutspelsserien med den andra matchen redan på onsdag. Förlust där och sommarlov väntar för Oliver Lauridsen och hans lagkamrater.

– Om vi spelar som i dag har vi grymma chanser, avslutade Malmökaptenen.