Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kanadensare till Malmö: ”Är en viktig pusselbit”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

I förra veckan kunde Kvällsposten avslöja att Lance Bouma bestämt sig för spel i Malmö Redhawks.

Idag blev värvningen officiell.

– I honom får vi in en kraftfull forward som är stark på pucken och jobbig att möta, kommenterar Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö.

Lance Bouma värvades in till Oskarshamn under säsongen, och var tillsammans med Max Veronneau de två pusselbitarna som ansågs vara viktiga när laget klarade sig kvar i SHL utan kvalspel i bottenkampen.

Oskarshamn har senare kämpat för att behålla Bouma. Men trots fördelaktigt ekonomiskt bud, som enligt uppgifter varit det största man skickat ut till en spelare, så nappade han inte på en fortsättning.

Lance Bouma klar för Malmö.

Han väljer istället spel hos SHL-konkurrenten Malmö.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Malmö och något jag verkligen ser fram emot. Jag fick en bra bild av klubben, laget och staden när jag var där som motståndare under den gångna säsongen och nu längtar jag efter att få vara en del av gruppen från augusti. Lagets spelstil, att alltid göra det hårda jobbet i varje byte av varje match, är något som passar mig och nu vill jag vara med och göra oss framgångsrika. Jag vill bidra med precis det som tränarna säger till mig att jag ska göra, säger Lance Bouma.

Malmö, som redan bygger sitt lag på starka, kraftfulla forwards, får nu in ännu en sådan bricka i sitt lag, och fortsätter bygga på sin identitet.

– Vi ser Lance som en viktig pusselbit för oss. Vi har haft chansen att följa honom på nära håll och vi gillade det vi såg av honom i SHL under vintern och våren. Att han spelat i ligan tidigare är en fördel och i honom får vi in en kraftfull forward som är stark på pucken och jobbig att möta. Han är dessutom en ledare så väl ute på isen som inne i omkädningsrummet, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

Lance Boumas avtal är skrivet på två år.

Enligt Kvällspostens uppgifter handlar det om ett avtal på ett plus ett år, där det finns utvägar efter år ett.