Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan bryta kontraktet och flytta till Malmö

Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGRE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

OSKARSHAMN/MALMÖ. Kim Rosdahl satte ett stort personligt rekord i antal poäng den här säsongen när han tog steget till IK Oskarshamn i en större roll.

Men blir han verkligen kvar i klubben?

Enligt vad SportExpressen erfar kan Rosdahl vara på gång bort, och han lockas av en återkomst i Malmö Redhawks.

– Får man intresse från klubbar så är man så klart intresserad av vad de har att säga. Men just nu är mitt fokus på Oskarshamn, säger Kim Rosdahl.

Kim Rosdahl, 24, är fostrad i Malmö Redhawks. Limhamnsprodukten kom till Malmö som junior och spelade där hela vägen fram till 2019, då han valde att lämna för en större roll i allsvenska Modo.

Ett steg som visade sig vara bästa tänkbara för Rosdahl. Under Björn Hellkvists ledning fick han spela i en stor roll och producerade poäng.

När Modo inte fick chansen att kvala sig upp till SHL, så gjorde Rosdahl som många andra Modostjärnor och sökte sig bort.

Då hamnade han i Oskarshamn, hos tidigare Malmötränaren Martin Filander, som såg honom i en större roll. Något han också utnyttjat.

Under sin säsong i Oskarshamn så har Rosdahl gjort 29 poäng i SHL, vilket väckt intresse söderifrån.

Lockas av mer framträdande roll i Malmö

När Rosdahl lämnade Malmö senast var han fast i en fjärdekedja, alternativt som extraforward.

Nu ska planen vara något helt annat. Malmö Redhawks vill bygga mer kring Rosdahl och ser honom som en forward till minst en tredjekedja, med chanserna att avancera uppåt och slåss om en powerplayplats. En betydligt mer framträdande roll än senast han var i klubben.

Malmös sportchef Patrik Sylvegård är fårordig när han får frågan.

– Kim har kontrakt med Oskarshamn. Det är en Malmökille, men det är där vi står i dag, säger han.

Kim Rosdahl själv om att återvända till Malmö:

– I framtiden så klart det är intressant. Det är fortfarande hem och skulle det vara aktuellt om två, tre, fyra år så absolut, men jag tror att alla är så, får man intresse från klubbar så är man intresserad av vad de har att säga. Men just nu är mitt fokus på Oskarshamn, säger Kim Rosdahl, som betonar att han trivs i IKO.

– Det är bra det är en liten stad och nära till allt. Bra umgänge i laget, en tight grupp och det är enkelt att spela då, säger han.

Har Malmö hört av sig?

– Det är till min agent i så fall. Men jag har inte pratat med honom heller. Så jag har inte hört någonting. Mitt fokus har varit här hela säsongen och det är det jag går på.