Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

VM-guldhjälten klar för SHL-återkomst

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Rögle bjuder på en rejäl silly season-karamell.

Dubble VM-guldvinnaren Dennis Everberg återvänder till svensk hockey - och har skrivit på ett femårskontrakt med SHL-klubben.

– Jag är fortfarande sugen på att vinna, det är därför jag håller på med det här och vill ha min bästa hockey framför mig, säger 27-åringen till Rögles hemsida. 

Tyngsta värvningen inför nästa SHL-säsong?

Ja, den bjuder Rögle - på redan nu.

Dennis Everberg lämnar Schweiz och har undertecknat ett avtal till 2024 med Ängelholmsklubben.

– Jag har haft en bra dialog med Rögles vd Marcus Thuresson under några år nu och har känt att det händer bra saker i föreningen. Nu var det flera saker som föll på plats och det känns helt rätt att komma tillbaka, säger 27-åringen som tillhörde Rögle mellan 2007 och 2014.

– Jag ser verkligen fram emot att komma hem och återförenas med flera gamla lagkamrater från juniortiden i Rögle som Zaar, Brithén och Sjögren. Det var roliga år och nu återförenas vi igen, när vi fortfarande är mitt i karriären. 

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Dennis Everberg har vunnit två VM-guld

Efter en inte helt lyckad sejour i Nordamerika gjorde han 37 poäng på 52 matcher för Växjö säsongen 2016/17.

De senaste säsongerna har han tillbringat i Ryssland och Schweiz, vilket har inneburit att han kunnat vara med i Tre Kronors bägge guldlag 2017 och 2018.

Den här säsongen blev det 28 poäng för Zug i NLA från Dennis Everbergs klubba.

 

LÄS MER: Här är drömvärvningarna till din SHL-klubb

 

– Vi är mycket stolta över att ännu en klasspelare fostrad i Rögle väljer att återvända till Ängelholm och ett långtidskontrakt när han står på toppen av sin karriär. Dennis är redan vid 27 års ålder en mycket erfaren och framgångsrik spelare. Dennis kommer, med alla sina olika spetsegenskaper att tillföra ännu en dimension till vår offensiv lineup, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Dennis Everberg har totalt gjort 50 landskamper för Tre Kronor och han var även med och spelade OS i fjol.

Forwarden blir Rögles fjärde spelarvärvning efter Erlend Lesund från Mora, Anton Bengtsson från HV 71 och Jacob Ragnarsson från Almtuna. Janne Larsson har också plockats in till Cam Abbotts ledarstab.