Uppgifter: Stjärnan återvänder till SHL

Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN

Rögle säkrade sitt SHL-kontrakt tack vare segern mot Linköping på tisdagskvällen.

Nu förstärker laget inför nästa säsong.

Enligt Helsingborgs Dagblad har Mattias Sjögren skrivit på ett flerårsavtal.

Efter en tung säsongsinledning och jumboplats i SHL vände det för Rögle under våren. Bröderna Chris och Cam Abbott plockades in som sportchef och tränare samtidigt som Anders Carlsson och Anders Eldebrink tvingades lämna.

Och laget lyfte i tabellen.

Nu tar klubben sats för att etablera sig på allvar i SHL och slippa vara indragen i bottenstriden.

Mattias Sjögren är en av spelarna som ska hjälpa Rögle med det.

Den 30-årige centerns avtal med schweiziska ZSC Lions är på väg att löpa ut och Sjögren har jagats av flera SHL-klubbar. Enligt Helsingborgs Dagblad är det nu Rögle som vunnit dragkampen och skrivit ett flerårskontrakt med Sjögren.

– Jag har kontrakt med Lions och det enda jag fokuserar på nu är att göra så bra ifrån mig här. Framtiden får vänta till efter säsongen, säger Sjögren till tidningen.

Tre Kronor-debut 2010

Mattias Sjögren moderklubb är IF Lejonet men han fostrades till stora delar även i Rögles ungdomslag och debuterade för klubbens A-lag säsongen 2004/2005, då i allsvenskan.

Han var med och spelade upp klubben till SHL men lämnade laget och skrev på för Färjestad inför säsongen 2010/2011.

Sen dess har han spelat även för Linköping, Hershey Bears i AHL, AK Bars Kazan i KHL samt den schweiziska toppklubben ZSC Lions.

Mattias Sjögran debuterade för Tre Kronor 2010 och har varit med i fyra VM.

Rögle har genom året försökt värva hem Sjögren vid ett flertal tillfällen. När kontraktet med AK Bars Kazan bröts sommaren 2016 uttryckte Rögle sitt intresse.

– Vi kommer göra vad vi kan för att få honom. Sedan tror jag inte Mattias själv vet vad han vill ännu, det har nog inte riktigt hunnit landa hos honom heller, sa den dåvarande sportchefen Anders Carlsson som i det läget inte lyckats ro värvningen i hamn.