Stjärnan är klar för återkomst till Malmö

30-årige Magnus Pääjärvi vann VM-guld med Tre Kronor 2018.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

VÄXJÖ/STOCKOLM. Efter många framgångsrika år utomlands, med spel i KHL och NHL, återvänder nu Magnus Pääjärvi till Sverige.

I går var han muntligt överens med klubben, nu är det även påskrivet.

Under torsdagskvällen stod det nämligen klart att han skrivit på för moderklubben Malmö Redhawks i SHL.

Han lämnade tidigt moderklubben Malmö för spel i Timrå som tonåring.

Sedan dess har Magnus Pääjärvi gått från stortalang till KHL- och NHL-meriterad senior. 

Nu, 12 år efter att han draftades av Edmonton Oilers, är han klar för en återkomst till Sverige och Malmö, något som Kvällsposten kunde rapportera om under gårdagen.  

Pääjärvi, med över 400 NHL-matcher på meritlistan, har de senaste säsongerna spelat i ryska KHL. 

Dock har han gått klubblös under hösten och berättade i går om hur gärna han skulle återvända till Malmö. Samtidigt förklarade han varför det dröjt innan han skrivit på ett kontrakt.

– Jag har haft en skada och jobbat på mig själv. Jag har prioriterat att vara skadefri. Nu känns allting bra och jag vill komma tillbaka till spel så fort som möjligt och bli den spelare jag är, sade han då.

Lämnade Ryssland efter förra säsongen

Nu är han alltså klar för Joakim Fagervalls och Patrik Sylvegårds lag. 

Den sistnämnde kommenterar nyförvärvet i ett pressmeddelande.

– Magnus är en spelare som tillför oavsett vilken liga han spelar i. Han besitter en enorm fart i sitt spel, har en hög arbetskapacitet och kommer vara en stor tillgång för oss. Han är en spelare som jag följt sedan han var en liten grabb här hemma i Malmö och det är kul att han nu väljer att komma hem. Det ska bli väldigt spännande att följa hans framfart hos oss under säsongen, säger sportchefen Sylvegård.

Senast kommer 30-åringen som sagt från spel i KHL. Där representerade klubbarna Dynamo Moskva och Lokomotiv och stod för 41 poäng på 105 matcher.

– Jag är väldigt taggad på det här och det känns fantastiskt att få komma hem. Malmö är verkligen mitt hem, här har jag både min familj och mina närmsta vänner - och det här dessutom min moderklubb. Jag är glad över att få bli en del av det här laget och jag tror att vi kan åstadkomma mycket tillsammans. Nu är jag förvisso ny in i den här gruppen, men jag har kollat en del av matcherna och tycker att det sett bra ut. Det finns mycket att få ut av det här laget och tillsammans tror jag att vi kan nå långt, säger Pääjärvi själv i en kommentar.

Under torsdagskvällen spelar Malmö borta mot Växjö, och tränaren Joakim Fagervall är glad att få in honom.

– Jag har alltid hyllat honom för att vara en ruggig lagspelare. Han är både bred och spetsig, säger Fagervall, som inte kan ge något besked på när Pääjärvi väntas göra sin första match.

– Jag får sätta mig ner med honom. När han ska in i SHL så ska han vara helt redo, och då vet jag att han kommer att tillföra mycket för oss, säger Malmöcoachen.

Höjdpunkter Malmö-Skellefteå