Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Stjärnan återvänder till SHL

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Ted Brithén återvänder till Rögle.

I går kunde SportExpressen avslöja transferbomben – i dag presenterades han av Rögle. 

Kontraktet gäller över denna säsong – och ytterligare i fem år.

– Rögle BK är och har alltid varit klubben i mitt hjärta. Jag är oerhört glad och tacksam över att få möjligheten att återvända hem och få vara med i en spännande slutspurt och ett långt slutspel, säger Brithén.

Ted Brithén valde inför den här säsongen att för första gången i karriären prova lyckan i Schweiz. Redan i januari 2020 hade han gjort klart med schweiziska storklubben SC Bern.

Där har han under säsongen levererat 13 poäng på 22 matcher – men nu vänder centerstjärnan alltså hemåt.

I går avslöjade SportExpressen att affären var på väg att bli klar och på lördagsmorgonen presenterades han av Rögle.

– Rögle BK är och har alltid varit klubben i mitt hjärta. Jag är oerhört glad och tacksam över att få möjligheten att återvända hem och få vara med i en spännande slutspurt och ett långt slutspel. Att flytta hem redan nu passar dessutom väldigt bra för hela familjen, säger Ted Brithén i en kommentar.

”Vi är väldigt nöjda”

Rögles sportchef Chris Abbott är mycket glad över att få hem Brithén innan transferfönstret stänger på måndag – och samtidigt säkra upp en toppspelare i många år framöver:

– Vi är väldigt nöjda med att Ted och hans familj återvänder hem till Rögle. Ted gör ett redan starkt lag ännu mer slagkraftigt inför klubbens första riktiga slutspel på många år, säger Abbott.

Brithén är fostrad i Rögle och debuterade i A-laget i som tonåring. Efter en fyra år lång utflykt till HV71, som slutade med ett SM-guld, återvände han till Ängelholm 2017.