Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Osannolika målet – från egna zonen

MALMÖ. Underläge med 2-0 efter en svag matchinledning mot bottenkollegan Malmö Redhawks.

Då reducerade Per Svensson för sitt Timrå genom en lyftning från egen målvakt.

– Det är lite skrattretande men inget jag kan tänka på, säger Malmömålvakten Daniel Marmenlind.

Tavlan till trots – Redhawks vann tisdagens tillställning med 6-3.

Sista SHL-tillställningen innan nya covid-19-restriktioner kickar in över jul.

Då bjöd formstarka Redhawks på en riktig pangstart hemma mot bottenkollegan Timrå. Matchen var blott tre minuter gammal när lagkapten Carl Söderberg skickade pucken till defensivt skickliga Matias Lassen.

Malmöbacken tog några skär mot mål, innan han tryckte in ledningsmålet bakom en skymd Jacob Johansson.

– Jag får en jättebra pass av Carl och jag går bara på instinkt. Jag trycker in den direkt och det var jätteskönt att den gick in, det var ju mitt första mål den här säsongen, säger Lassen.

– Det var skönt att kunna hjälpa laget på det sättet också. Det är inte så ofta jag gör mål. 

Kort senare var det dags för comebackande Marcus Sylvegård att göra sin första poäng på de nio senaste matcherna. Sylvegård serverades puck i mittzon, åkte rappt mot mål och knäppte av ett avslut till 2-0

Gjorde mål – från egen zon 

Redan tidigt i mittakten fick Timrå målmässig kontakt – om än tack vare säsongens kanske allra .... märkligaste fullträff. 

Mer eller mindre från eget mål lyfte Per Svensson ut pucken ur egen zon. Pucken färdades ner hela vägen till Malmömålet, förbi Daniel Marmenlind och in i nätmaskorna.

– Pucken ställer sig upp. Det är en mardröm för en målvakt, säger C More-experten Sanny Lindström.

– Jag kan inte ens säga att det är en målvaktstavla. Han ska kanske åka ut några meter till och ta den innan studs. Men det är jättesvårt, säger Niklas Wikegård.

För egen del kunde Malmömålvakten själv mest skratta åt eländet:

– Pucken går upp i luften och rätt ner. Jag har svårt att läsa av den och den sticker in under isen. Det är skrattretande, men inte så mycket att tänka på, säger Daniel Marmenlind.

Det är bara att skaka av sig det och gå vidare?

– Ja, det är nästan så man kan garva åt det känner jag. Det är inget man kan justera i spelet eller titta på i efterhand för att göra något annorlunda. Det är sådant som händer någon gång under karriären. 

Som ett brev på posten kom även en 2-2-puck från gästande Timrå drygt åtta minuter senare. Malmöbacken Joakim Ryan åkte ut för en holding och med tre sekunder kvar på sitt powerplay kvitterade Timrå genom Jacob Blomqvist.

”Det är bara att garva åt det”

Men Malmö Redhawks är formstarka av en anledning och trots en periodvis tuff Timråpress under mittperioden lyckades skåningarna återta ledningen.

Carl Persson skickade pucken till blålinjen, fjolårskaptenen Oliver Lauridsen tog emot och pricksköt 3-2 till sitt Redhawks.

– Jag tycker där är mycket som vi gör bra, säger Matias Lassen. 

– Det är bara i andra som jag tycker vi börjar spela mer som de vill. Det blir mycket pucktapp och de älskar att gå på kontringar, där är de vassa. Det är därför de lyckas trycka ner oss lite. Men jag tycker vi har bra effektivitet.

Den tredje och sista akten blev en målrik historia i Malmö arena. Till en början var det Lars Bryggman och Christoffer Forsberg som bjöd de 4 400 åskådarna på hemmalagets fullträffar.

Däremellan hann även Jens Lööke sätta ett reduceringsmål för Timrå. 

Under matchavslutningen duggade utvisningarna tätt och det dröjde därför innan Timrå fick en chans att plocka ut sin målvakt och satsa allt för ytterligare en reduceringspuck. 

”Vi har steppat upp avsevärt”

Med minuten kvar kunde Johansson till sist lämna sin kasse – bara 36 sekunder senare säkrade Redhawks segern, när Bryggman gjorde sitt andra mål för tisdagskvällen.

– Det är skönt att gå på julledighet med flera fina prestationer på rad, säger tvåmålsskytten själv. 

– Jag tycker att vi har steppat upp avsevärt den senaste tiden och det handlar mycket om att vi jobbar som en enhet på isen. Vi är fem man i egen zon som jobbar i försvaret och när det behövs kan vi vänta i mittzon och vara tajta där. 

Slutresultatet skrevs till 6-3 och det innebär att Malmö Redhawks nu har vunnit tre raka matcher. För gästande Timrå blir julledigheten kanske inte fullt lika trevlig - SHL-nykomlingen har nämligen åkt på fyra raka förluster.

– Vi får målen emot oss på fel ställen för att orka resa oss, säger TIK-tränaren Fredrik Andersson.

– Nu möter vi ett Malmö som i tredje perioden försvarar sig bra och håller oss på utsidan. Jag tycker inte att vi riktigt var så heta som jag hade hoppats på i sista tredjedelen.


TV: SE FLER SPORTNYHETER

Möt Patrik Ekwall i ExpressenTV