Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han stängs av: ”Det medför skaderisk”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Brendan Gaunce slashade Victor Ejdsell med åtta minuter kvar av tisdagens möte mellan Växjö och Färjestad.

Han fick matchstraff direkt, men nu stängs han också av i två matcher och får böta 6 250 kr.

Växjö leder med 3-0 i matchsserien mot Färjestad och kan bli klart för nästa omgång av SM-slutspelet vid seger i kväll.

Men de får klara sig utan Brendan Gaunce. Han stängs nämligen av i två matcher efter en situation under tisdagens möte lagen emellan. Förutom avstängningen får han dessutom böta 6 250 kronor. 

”Träffar motståndarens skrev”

Det var vid ledning med 3-0 med drygt åtta minuter kvar som Gauce slashade Victor Ejdsell mellan benen efter en närkamp. 

Situationsrummet skriver i anmälan: ”Det är 8.30 kvar av tredje perioden och Växjö spelar boxplay. Färjestad-spelaren Victor Ejdsell får en studsande puck vid spelarbåset. Växjö-spelaren Brendan Gaunce tacklar och vinner pucken och skjuter den sedan först på Ejdsell en gång innan Gaunce skjuter ut den i neutrala zon för att sedan slå upp klubban med kraft mellan benen på Ejdsell.” 

Backen åkte på matchstraff i samband med händelsen, men situationsrummet valde alltså att anmäla det hela till disciplinnämnden också. 

I domen skriver disciplinnämnden: 

”Slashingen är kraftfull och träffar motståndarens skrev. Slashingen medför därför skaderisk”