Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna lämnar – tappar sex spelare

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

SHL-säsongen är över och lagen har börjat bygga nya trupper.

Nu meddelar Rögle på sin hemsida att sex spelare lämnar klubben – däribland stjärnorna Kodie Curran och Ted Brithén .

– Jag har fått en möjlighet som jag inte kan tacka nej till, säger Brithén.

 

Missa inga hockeynyheter – ladda ner SportExpressens app gratis här! 

Rögle slutade trea i SHL-tabellen och tog därmed klubbens bästa placering någonsin. Men säsongen fick ett hastigt slut – och till nästa säsong försvinner flera nyckelspelare.

Klubben meddelar nu att både lagets poängkung Kodie Curran och Ted Brithén, delad tvåa i interna poängligan, lämnar. Även målvakten Roman Will, jättetalangen Dominik Bokk, Daniel Bertov och Hampus Gustavsson fortsätter sina hockeykarriärer på annat håll.

– Vi har gjort en riktigt bra säsong där många av våra spelare lyft sig till nya höjder. Givetvis så ökar därmed deras attraktionskraft och för flera spelare som lämnar oss så handlar det om att få chansen att mäta sig med de allra bästa i världen. Det är ett bra betyg för vår organisation men givetvis så kommer vi att sakna de här spelarna. Vi önskar dem lycka till i framtiden, säger sportchefen Chris Abbott.

Ted Brithén, 29, har snittat över en poäng per match den här säsongen men lämnar nu moderklubben.  

– Jag har fått en möjlighet som jag inte kan tacka nej till. Det passar både mig och familjen perfekt att göra det här nu. Men jag har fortfarande kvar drömmen och målsättningen att vinna ett SM-guld med Rögle, säger han till klubbens hemsida.

Kodie Curran till KHL

Schweiziska medier har placerat Brithén i storklubben Bern, uppgifter som även Kvällsposten har. Kodie Curran, som vann backarnas poängliga, prisades med Guldhjälmen och utsågs till SHL:s bästa spelare av SportExpressens experter, är enligt uppgifter klar för KHL-klubben Avangard Omsk. 

– Kodies utveckling och förvandling som spelare och person sen han kom till oss är en fantastisk story. Jag är stolt över att kunna använda Kodie som exempel på hur vi i Rögle vill att våra spelare ska ges förutsättningar och möjlighet att uppnå sina drömmars mål, säger Chris Abbott.

 

LÄS MER: Spelarna som är på väg in i Rögle (Premium)