Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Redhawks besked: Går nu ut med öppet brev

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård hamnade i blåsväder efter ett uttalande föranlett av Marcus Sylvegårds matchstraff i lördags. 

– Det sägs värre saker där ute. Om någon säger "din jävla bögjävel" till mig så skrattar jag bara, sa Patrik Sylvegård i lördags.
Nu går SHL-klubben ut och ger sin version: 

”Det är beklagligt att Patriks fördömande av det inträffade inte till närmelsevis berörts i samma utsträckning som det ovan nämnda försöket till förklaring”, skriver de på sin hemsida men de menar också att uttalandet var ”olyckligt och olämpligt”.

Det var efter matchen i lördags som Marcus Sylvegård hamande i bråk med Jacob Josefson och åkte på matchstraff. Efter matchen berättade domaren Morgan Johansson att matchstraffet berodde på att Sylvegård uttryckt sig sexistiskt. 

Efter att det blivit klart att Marcus Sylvegård skulle få två matchers avstängning så gick sportchefen Patrik Sylvegård ut och var kritisk: 

– Det sägs värre saker där ute. Om någon säger "din jävla bögjävel" till mig så skrattar jag bara, sa han då.  

 

 

”För jävla dåligt av en person i ledande position”

Ett uttalande som fått många att reagera.

Däribland hockeyikonen Börje Salming.

– Om en sportchef tycker att "jävla bögjävel" är något man kan skratta bort, det säger sig självt att det är tufft att komma ut som homosexuell i ett sådant klimat. Det är för jävla dåligt av en person på en ledande position inom svensk hockey att säga så, sa Salming till SportExpressen under måndagen.

Patrik Sylvegård har fått kritik av många efter sitt ”bögjävel”-citat.Foto: TOMAS LEPRINCE

 

 

Malmö Redhawks gick vid lunchtid på tisdagen ut med sin version - ett förtydligande - efter den uppkomna stormen.

”Malmö Redhawks jobbar kontinuerligt med alla människors lika värde, med jämställdhet, med att hockey ska vara för alla och klubben engagerar sig stort i de samhällsproblem som finns i vår närhet i form av olika välgörenhetsprojekt”

”När Malmö Redhawks VD och Sportchef, Patrik Sylvegård, under söndagen kommenterade det inträffade förkastade han också agerandet och meddelade att det inte alls var förenligt med klubbens värdegrund. Patrik uttryckte sig dock även olyckligt och olämpligt i sitt försök att ge en bild av hur det lät på isen när han själv var aktiv och hur han hade reagerat om vissa ord yttrats mot honom, något som blivit en höna av en fjäder.”

Läs hela uttalandet nedan.

Foto: Malmö Redhawks hemsida.