Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här landar Malmö efter det stora flygkaoset

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

LEKSAND/BORLÄNGE. Matchen mellan Leksand och Malmö Redhawks tvingades senareläggas på grund av flygstrul. 

Men 16.35 landade skåningarna i Borlänge och matchen kommer att starta exakt en timme efter att Redhawks anlänt till Tegera arena. 

Matchen startar 18.45. 

SHL-säsongen började på sämsta sätt för Malmö Redhawks - innan de ens satt skridskorna på isen.

Flygplanet som skulle tagit laget upp till bortapremiären mot Leksand under förmiddagen fick problem med ena motorn och kunde inte lyfta. 

– Det är tråkigt, men vad fan ska vi göra? Vi kan bara vänta och hoppas. Men just nu sitter vi, hela laget på O'learys på Sturup, sa Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö Redhawks efter beskedet.

Beskedet: ”Det kommer bli match”

Under förmiddagen har Sylvegård fått ägna stor del av sin tid till samtal med SHL:s sportchef Johan Hemlin, och med Leksands sportsliga ledning som är informerade om strulet.

TV4 fick blixtändra i sin tablå och ersätta Leksand-Malmö med Fröluna-Brynäs som 15-match i kanalen. Mötet i Leksand kommer endast sändas på CMore Live 5 från nedsläpp.

SHL:s ståndpunkt är att matcherna ska spelas samma dag. Efter hårt jobb lyckades Malmö Redhawks få tag på ett nytt plan. Klubben skriver på sitt Twitter-konto att ny preliminär starttid för matchen är klockan 18.15 senare i kväll. 

Malmös nya plan lyfte strax efter 15.30 och landade drygt en timme senare på Borlänges flygplats.

– Vi har brutit alla ben av oss för att komma upp, men det kommer vi göra och vi kommer att spela matchen i dag. All heder till (Martin) Filander som är vår reseledare, han har gjort ett jättejobb. För det har varit ett helvete. Planet kom flygande och det funkade, vi sätter oss på planet, men sen kommer motorn inte i gång. Men det är som allting annat, ibland händer det och det är för jäkla synd, säger Sylvegård.

Typiskt att det sker på premiärdagen. 

– Det är som det är, men det kommer bli match. Det är rock n' roll.

Hur har spelarna tagit detta? 

– De har varit extremt lugna. Varför ska vi lägga energi på det? Det är inte den perfekta uppladdningen för något av lagen. Men det blir bra, vi flyger upp, hämtar tre poäng och åker hem.