Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Klar för återkomst till SHL

Emil Pettersson i Växjö 2017. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Växjö värvar. 

Nu är det officiellt att Emil Pettersson, 25, är klar för klubben. 

Kontraktet är på två år. 

– Emil har skrivit på för två år, säger sportchefen Henrik Evertsson på Växjö Lakers Instagram.

Emil Pettersson, som är Elias storebror, är nu klar för Växjö.

25-åringen har spelat i Växjö tidigare, nämligen under säsongen 2016/17, där han stod för 26 poäng på 27 matcher innan han signade för Nashville Predators.

I USA har det dock bara blivit spel i AHL, och nu återvänder alltså Pettersson till SHL och Växjö. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Emil Pettersson klar för Växjö

– Han har haft två bra år i AHL och säkerligen utvecklats på många sätt, inte minst på det personliga planet. Vi ska hjälpa honom att fortsätta utvecklas och då har vi förmodligen en av Europas bästa centrar i laguppställningen, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson i en livesändning på Växjö Lakers Instagram.

Emil Pettersson själv är revanschsugen och hungrig efter att vinna. 

– Det ska bli skitkul att komma tillbaka till Växjö! Jag trivdes väldigt bra här under min tidigare sejour i klubben och har varit revanschsugen att vinna något sedan vi åkte ut ur kvartsfinalen för två år sedan, säger han i ett pressmeddelande. 

”Väldigt glada”

Växjös sportchef Henrik Evertsson fortsätter: 

– Vi är väldigt glada att ha Emil tillbaka i laget, Emil är en matchvinnare av rang och det är just vad vi fokuserar på vid besättningen av de sista forwardsplatserna. Vår utmaning tillsammans med Emil kommer vara att hitta nästa nivå som innebär att han kan prestera som den absoluta internationella toppspelare han har förutsättningar att vara. Sist Emil kom till oss var han den pusselbiten som vår offensiv behövde för att leverera på hög nivå, det känns lite likadant den här gången, säger han i pressmeddelandet. 

Marcus Davidsson och Jakob Forsbacka Karlsson är sedan tidigare klara för klubben.